ManşetlerUlaşım

McLaren Group unvanına “teknoloji” kelimesini ekledi

mclaren-technology-group-130115

Otomobil yarış dünyasının akla gelen ilk şirketlerinden bir tanesi önemli bir adım attı ve “teknoloji” kelimesini kurumsal kimliğinin kalbine oturttu. McLaren, orijinal McLaren Group ticari unvanı yerine bundan böyle McLaren Technology Group unvanını kullanacak.

“Teknoloji” terimini şirketin kalbine eklemek, otomobil yarışları dışındaki şirket operasyonlarına verilen büyüyen önemin bir göstergesi sayılabilir. CEO Ron Dennis teknolojinin yaptıkları her şeyi yönettiğini söyleyerek bu değişikliğin sebebin ifade etti. Buna rağmen Formula 1 yarışlarının her zaman kendileri için temel faaliyet alanı olarak kalacağının da altını çizdi.

McLaren’in 3 bin çalışanının dörtte üçlük bölümü doğrudan motor sporlarıyla ilgili olmayan projelerde çalışıyor. McLaren Uygulamaları Teknolojileri biriminin geliştirdiği mantıksal analiz yazılımı da SAP, GlaxoSmithKline ve KPMG gibi büyük ve çeşitli iş ortakları tarafından kuruluyor.

Profesyonel McLaren Racing yarış takımı ve süper otomobil üreticisi McLaren Automotiv de bütün McLaren makinesi içinde önemli dişliler olmayı sürdürecek. Ancak gelecekte McLaren’i tanımlayan birincil unsur teknolojik inovasyon olacak. Buna yardım etmek amacıyla McLaren yeni bir teknoloji merkezinin inşası için gerekli planların başvurusunu gerçekleştirdi. Bu merkez aerodinami ile ilgili araştırmalarda yardımcı olacak, daha fazla atölye çalışması imkanı sağlayacak, daha fazla otomobilin hazırlanması ve birleştirilmesine izin verecek.

Bugün gerçekleşen isim değişikliği Ron Dennis ve şirketinin on yıllardır izlemekte olduğu çeşitlendirme hamlelerini daha da kuvvetlendirecek.

İLGİLİ HABERLER