EğlenceUlaşım

McLaren F1 takımı yeni simülatör pilotunu video oyunlarla seçecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

McLaren F1 takımı yeni bir simülatör pilotu arıyor. Formula 1 organizasyonunun efsaneleri arasında yer alan takım, bunun için video oyunlardan yardım alacak. Logitech ile birlikte “Dünyanın En Hızlı Oyuncusu” isimli bir yarışma başlatan McLaren, yarışmanın kazananıyla 1 yıllık sözleşme imzalayacak.

McLaren, kulağa “gerçek olamayacak kadar güzel” gelen bu fikrin uygulanması için, Darren Cox ile birlikte çalışıyor. Cox, Nissan için benzer bir program olan GT Academy’yi hayata geçirmişti. GT Academy de sanal yarış şampiyonlarını gerçek motor sporları dünyasıyla buluşturmuştu. The Verge’e konuşan Cox, şu ifadeleri kullandı: “GT Academy büyük bir başarıya ulaştı. Sanal dünyada çok ciddi bir yeteneğin olduğu ve bunların gerçek dünyaya aktarılabileceği savımızı kanıtladık.”

Simülatörler günümüzde motor dünyasının perde arkasında önemli bir rol oynuyor. Özellikle Formula 1’de bu etki biraz daha artıyor. Bir yarış hafta sonunda antrenman seansları sonusunda ulaşılan veriler, takım merkezlerine gönderiliyor. Böylelikle simülatör sürücüleri sıralama turlarından önce takımın iki araba performansının gelişmesine yardımcı olabiliyor. Bu döngü yarışa kadar devam ediyor.

Darren Cox, simülasyon sayesinde takımların elinde üçüncü bir arabanın olduğunu ancak bunun sanal dünyada sürüldüğünü ve insanlar tarafından görülmediğini belirtti. McLaren’in geleneksel olarak mühendislik konusunda tecrübeli olan yarış dünyasından isimleri simülatör pilotu yaptığını belirten Cox, takımın gözünü sanal dünyaya çevirmesini sağladıklarını ifade etti.

McLaren, kazananı sadece sürüş yeteneklerine bakarak seçmeyecek. Takım mühendislik bilgisine sahip olan ve bu bilgiyi kullanabilen, ekip çalışmasına yatkın, mental ve fiziksel açıdan güçlü bir isim arıyor.

10 yarışmacı McLaren’in teknoloji merkezinde farklı platformlarda çok sayıda yarışa katılacak. Bunlardan sadece dört tanesi önümüzdeki yaz düzenlenecek çevrim içi turnuvaların kazananı olacak. Diğer altı aday ise uzmanlar tarafından çevrim içi yarış toplulukları içinden seçilecek.

McLaren F1 takımı yeniden zirveye çıkmak için yenilik peşinde

Cox, gelecekte eleme turnuvalarına daha fazla odaklanılacağını belirtti. McLaren’in son birkaç yıldır geçmişini mumla aradığını göz önüne alınınca yenilikçi hamleler denemesine çok da şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER