Ulaşım

McLaren’in en ucuz süper otomobiline ait fotoğraflar ortaya çıktı

Mclaren-570S-1

Birleşik Krallık merkezli otomotiv şirketi McLaren, yoldan ziyade yarış pistlerine uygun olan, yüz binlerce dolar değerinde otomobiller üretmesiyle tanınıyor. Ancak yeni McLaren 570S ile bu gidişat değişecek gibi gözüküyor. Sports Series kategorisinin ilk üyesi olan 570S, Audi R8 ve Porsche 911 Turbo gibi otomobillerle rekabete girecek. Yurt dışında 180 bin dolar civarı bir fiyattan satılması beklenen 570S, McLaren’in bugüne kadarki en ucuz otomobili olma unvanını elde edecek.

Otomobil ilk olarak geçtiğimiz ocak ayında kapalı kapılar ardında görücüye çıkmış, ancak McLaren o dönemde 570S’in fotoğraflarının basılmasına izin vermemişti. Yine de bu durum McLaren 570S’e ait fotoğrafların gün yüzüne çıkmasına engel olamadı. Fotoğraflara bakıldığında 570S akıllara bir diğer McLaren modeli F1’i getiriyor. Karbon fiber kaplı kasanın altında bulunan V8 motor sayesinde McLaren 570S, 3.2 saniye içinde hızlanabiliyor. Bu süre Porsche 911 Turbo’nun hızlanma süresinden tam 1 saniye daha kısa.

Mclaren-570S-2

McLaren CEO’su Mike Flewitt, daha düşük fiyatlı yeni modelleri sayesinde şirketin çift haneli büyüme rakamlarına ulaşmasını ön gördüklerini ifade etti. Otomobilin resmi tanıtımı ise New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER