Teknoloji

McDonald’s Happy Meal kutularını sanal gerçeklik gözlüğüne çeviriyor

McDonald's Happy Meal Sanal Gerçeklik

Dünyanın en büyük fast-food zincirlerinden biri olan McDonald’s, “Happy Meal” olarak anılan çocuk menüsünü sunduğu kutular için İsveç’te yenilikçi bir tasarımdan faydalanacak. Mc Donald’s Happy Meal kutuları, içindeki yemek bittikten sonra sanal gerçeklik gözlüğüne dönüştürülebilecek.

Google Cardboard’a benzer bir biçimde hazırlanan ve kullanılan gözlüğün içine telefon yerleştirildikten sonra 360 derece videoların ve üç boyutlu uygulamaların keyfini çıkarmak mümkün oluyor. McDonald’s çocukların gözlükle oynamaları için özel bir sanal gerçeklik oyunu geliştirmeyi de ihmal etmedi.

Sanal gerçeklik gözlüğüne dönüşebilen Happy Meal kutuları, ilk etapta için İsveç’teki bazı McDonald’s restoranlarında bulunabilecek. Şirketin bu yenilikçi yaklaşımını başka ülkelerde uygulayıp uygulamayacağı şu an için bilinmese de, müşterilerin önemli bir kısmının bu tarz bir imkana ilgi göstereceğini tahmin etmek pek zor değil. McDonald’s Happy Meal’ın bir sanal gerçeklik gözlüğü sahibi olmanın en ucuz yollarından biri olduğunu da belirtmekte fayda var.

Sanal gerçeklik başlığına dönüşebilen Happy Meal kutuları için McDonald’s tarafından hazırlanan oyun ise “Slope Stars” adını taşıyor. Oyuncular burada kayak pistinde karşılarına çıkabilecek engellerden kaçmaya çalışıyor. Şirket, oyunun geliştirme sürecinde İsveç Alp Disiplini Kayak Milli Takımı ile birlikte çalıştı. Yeni Happy Meal kutuları, 5 Marttan itibaren İsveç’teki bazı restoranlarda bulunabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER