Teknoloji

McDonald’s Burger King’in “McWhooper” teklifini kibarca reddetti

mcwhooper-280815-1

Burger King, hafta içinde fast-food pazarındaki en önemli rakibi McDonald’s’a sosyal medya aracılığıyla seslenmiş ve rakibine 21 Eylül Dünya Barış Günü’ne özel olarak McWhooper isimli bir hamburger hazırlamayı teklif etmişti. Burger King, bu özel hamburgerin iki şirketin genel merkezleri arasına kurulacak seyyar bir mağazada satılması önerisini de getirmiş ve tüm gelirin Peace One Day isimli hayır kuruluşuna devredilmesini önermişti.

Ancak Burger King’in teklifi McDonald’s cephesinde pek heyecan yaratmadı. McDonald’s CEO’su Steve Easterbrook, şirketin resmi Facebook sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada ortaya koyulan niyeti sevdiklerini, ancak iki markanın bir fark yaratmak adına daha büyük bir hamle yapabileceğini belirtti.

Dear Burger King, Inspiration for a good cause… great idea. We love the intention but think our two brands could…

Posted by McDonald’s on Wednesday, 26 August 2015

McDonald’s CEO’sunun kastettiği “daha büyük hamle”nin ne olduğu konusunda ortada somut bir fikir yok. Ancak, şirketin Burger King’i reddederken dünya barışına karşı kayıtsız olmadığını incelikle göstermesi de dikkat çekiyor.

McDonald’s ve Burger King arasındaki rekabetin dostluk çerçevesinde geliştiğini söyleyen Easterbrook, bu rekabetin gerçek dünyadaki acıların ve savaşın yanından geçemeyeceğini belirtti. Dünyanın en popüler iki fast-food zincirinin sosyal medya aracılığıyla bu tarz bir diyaloga girmesinin göze epey hoş geldiğini ifade etmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER