Teknoloji

McDonald’s Avrupa’da telefonları kablosuz olarak şarj eden masaları test ediyor

Dünyanın en popüler fast food zincirlerinden McDonald’s Avrupa’daki bazı restoranlarında yeni bir kablosuz şarj sistemini devreye sokmaya hazırlanıyor. Şirket masalarını Qi’nin kablosuz teknolojisi üstüne kurulmuş PowerKiss kablosuz teknolojisiyle donatacak. Böylelikle McDonalds masaları cihazları kablosuz olarak şarj etme yeteneğine kavuşurken, McDonalds müşterileri kendi karınlarıyla birlikte telefonlarının da karınlarını doyurabilecekler.

mcdonalds-250213

Şu anda 15 milyonu aşkın cihaz Qi’nin kablosuz şarj teknolojisine sahip. McDonald’s tarafından sunulacak kablosuz şarj imkanından bu teknolojiye sahip cihazlar herhangi bir ekstraya ihtiyaç duymadan yararlanabilecek. Qi’nin teknolojisini barındırmayan bir cihaza sahip olan kullanıcılarsa PowerKiss tarafından satılan PowerKiss Ring isimli aksesuarı satın alarak telefonlarını McDonald’s’ta şarj edebilecekler.

McDonald’s Avrupa’nın restoran geliştirme ve tasarım stüdyosunun kıdemli direktörü Eric Burgeois, mobil müşterileri için katma değer yaratmanın kendileri için daima önemli olduğunu dile getirdi. PowerKiss CEO’su Mats Wolontis ise McDonald’s tarafından verilecek kablosuz şarj desteğinin tüm müşteri gruplarına hitap edeceğini ifade etti. Masada kablosuz şarj özelliği şu anda McDonald’s tarafından belli restoranlarda test edilirken, ilerleyen dönemde bu teknolojinin kullanıldığı restoran ve ülke sayısının arttırılması da planlar arasında.

İlgili >> PowerKiss

 

İLGİLİ HABERLER