Teknoloji

McAfee yeni güvenlik çözümüyle Android cihazlarını daha sıkı şekilde koruyacak

Android işletim sisteminin güvenliğiyle ilgili olarak son zamanlarda epey araştırma görür olduk. Kimileri bağımsız araştırma kuruluşları, kimileriyse anti virüs şirketleri tarafından yapılan bu araştırmanın sonuçları, her ne kadar Google tarafından anti virüs uygulaması satma amaçlı olarak çarpıtıldığı yorumu yapılsa da, Android’in güvenli olmadığı şeklinde ortak fikir belirtiyor. Durum bu olunca Android’i hedefleyen anti virüs ve güvenlik çözümlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak McAfee Android cihazları için yeni bir güvenlik çözümü çıkardı.

mcafee-logo-130313

McAfee “Application Control for Android” adını taşıyan bu uygulama kontrol aracı, işletim sistemine gömülü olan Android kernelinin yanında çalışan tek güvenlik çözümü olarak dikkat çekiyor. Uygulama Android kullanıcılarına zararlı yazılımın herhangi bir Android cihazına yüklenmesi ve bunun çalıştırılmasına karşı koruma sağlıyor. Ayrıca bu uygulama Android kullanıcılarını uygulama katmanı seviyesinde koruyor. McAfee’nin Gömülü Kontrol çözümü sahadaki cihazlar üzerinde sağlam bir koruma ve süper kontrol imkanı sağlıyor, ayrıca Android cihazlarını kolay bir şekilde yönetmeyi vadediyor. Bu arada McAfee daha önceki Android güvenlik uygulamalarının sadece kullanıcı katmanında çalıştığının altını çiziyor.

Kullanıcı katmanında işleyen güvenlik uygulamaları nedeniyle cihazlar sistem seviyesinde saldırılara karşı elverişli şekilde kalmaya devam ediyor. İşletim sisteminin kerneli etrafındaki bir konumlandırmaya sahip olan McAfee çözümüyse tüm Android katmanının güvenliğini daha iyi hâle getiriyor. Yazılım yetkilendirilmemiş uygulamaları ve aralarında endüstriyel kontrol sistemleri, ofis ekipmanları, oyun cihazları, otomotiv aygıtları, askeri ve uçuş odaklı donanımların da bulunduğu servis altyapılarından gelen değişiklikleri de engelleme yeteneğine sahip.

İlgili >> McAfee

İLGİLİ HABERLER