Ulaşım

Mazda’dan elektrikli otomobil pazarına havalı giriş

mazda mx-30

Mazda, MX-30 ile elektrikli otomobil pazarına havalı bir giriş yaptı. MX-30, arka kapılarının arkaya doğru açılmasıyla dikkat çekiyor. Buna ek olarak; otomobilin ön ve arka kapıları arasında sütun olmaması, kapılar açıldığında otomobile geniş bir giriş alanı sağlıyor. Mazda bu “serbest stil” kapıları son olarak RX-8 modelinde kullanmıştı.

Teknik özelliklere bakıldığında Mazda’nın ilk elektrikli otomobilinin piyasadaki muadillerine kıyasla biraz “hafif” kaldığı söylenebilir. Otomobilin 141 hp güç üreten yürüyen aksamına 35.5 kWh kapasiteli pil eşlik ediyor. Bu pille 210 kilometre yol gitmek mümkün oluyor. Söz konusu menzil, Tesla Model 3 ve Chevrolet Bolt gibi otomobillerin vadettiği menzilin altında kalıyor. Nissan Leaf ve Mini Electric gibi otomobillerin menzili ise MX-30’un menzilinden daha kısa.

Mazda’dan AutoCar’a yapılan açıklamaya göre, pilin küçülmesi sayesinde otomobilin toplam yaşam süresindeki emisyon oranı aşağıya çekiliyor. Buna ek olarak, şirket MX-30’un bir evin ikinci arabası olarak konumlandırıyor.

Mazda MX-30 ne zaman yollara çıkacak?

MX-30’da 7 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran üzerinden otomobilin klimasını kontrol etmek mümkün oluyor. Ekran, vites kolunun hemen arkasına yerleştirilmiş.

MX-30 için ön sipariş süreci önümüzdeki yaz başlayacak. Otomobilin Japonya’da 2020’nin ikinci yarısı itibarıyla yollara çıkması planlanıyor. Avrupa içinse oklar 2021’nin başlarını işaret ediyor. AutoCar’ın haberine göre, MX-30 İngiltere’de 30 bin sterlin civarında bir fiyat karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER