Teknoloji

İş Bankası’ndan Maximum kart sahiplerine Samsung akıllı saat ile ödeme kolaylığı

maximum samsung galaxy watch

İş Bankası, Maximum Kart sahiplerine Samsung akıllı saatlerini kullanarak temassız ödeme yapma imkanı sağladı. Samsung Galaxy Watch 6 Classic gibi akıllı saatlerle bu imkandan yararlanmak mümkün olacak.

Geçtiğimiz yıl Maximum özellikli kredi kartlarıyla cep telefonlarından peşin, taksitli ve puanla ödeme özelliğini sektöre kazandıran İş Bankası, şimdi de Samsung akıllı saatleri fiziki kredi kartı yerine kullanma seçeneğini müşterilerine sunuyor. Bu sayede Maximum Kart sahipleri, Android işletim sistemine sahip Samsung akıllı saatlerindeki Maximum Mobil uygulamasından “Saat ile Öde” özelliğini aktifleştirerek, Wear OS 3.0 ve üzeri işletim sistemine sahip akıllı saatlerini POS cihazlarına okutup ödemelerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Samsung akıllı saat ile temassız ödeme nasıl yapılır?

Akıllı saat ile temassız ödeme yapmak için öncelikle Android işletim sistemine sahip Samsung akıllı saatlerdeki Maximum Mobil uygulamasında “Saat ile Öde” özelliğinin aktive edilmesi gerekiyor. Ardından, Wear OS 3.0 ve üzeri işletim sistemine sahip akıllı saatlerde “temassız ödeme” uygulaması olarak “Maximum” seçilmeli ve kullanılacak bireysel kredi kartı belirlenmelidir. Bu adımların tamamlanmasıyla “Akıllı Saat ile Temassız Ödeme” özelliği açılacak ve akıllı saat POS cihazına yaklaştırılarak temassız ödeme işlemi tamamlanabilecektir.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, değişen müşteri beklentilerine paralel olarak banka kanallarıyla sınırlı kalmayan finansal hizmetlere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Lüle, İş Bankası’nın “Geleceğin Bankası” vizyonu doğrultusunda müşterilerine her platformda güvenli, temassız ve pratik deneyimler sunmayı hedeflediğini vurguladı.

Akıllı saat ile ödeme hizmetini ilk olarak geçen yıl Samsung ve Moka iş birliğiyle hayata geçirdiklerini hatırlatan Lüle, teknolojik gelişmelere hızlı adaptasyon sağlayabildiklerini ve ödeme sistemlerine erişimi kolaylaştıracak yenilikçi çözümleri sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan, İş Bankası lansmana özel bir kampanya da başlattı. 2 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında Samsung akıllı saatlerle yapılacak her 100 TL ve üzeri alışverişte 25 TL, toplamda ise 200 TL MaxiPuan kazanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER