Ulaşım

Max Verstappen Formula 1 aracını kayak pistinde kullandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Max Verstappen’in geçtiğimiz yıl Formula 1’e yeni bir soluk getirdiğini söylemek, yanlış bir önerme olmayacaktır. 17 yaşında bir Formula 1 yarışına başlayarak uzun süre boyunca elinde tutacağı bir unvana sahip olan Verstappen; rekabetçi bir sürücü olmasının yanı sıra inatçı kişiliği ve takım arkadaşının kendisini geçmesine izin vermemesiyle de dikkat çekmişti. Bu özellikleri sayesinde genç pilot, son yıllarda pistlerde boy gösteren nispeten daha “silik” kişiliklerin arasından sıyrılmayı başarmıştı.

Verstappen’in Formula 1’e getirdiği soluk, organizasyonun yönetimi tarafından da takdirle karşılanmış ve genç pilot “Yılın Çaylağı”, “Yılın Kişiliği” ve Belçika Grand Prix’inde Felipe Nasr’ı geçişiyle “Yılın Hareketi” ödüllerinin sahibi olmuştu. Max Verstappen, 2016’ya da oldukça sıra dışı bir başlangıç yaparak, oluşturduğu heyecan dalgasının henüz sona ermeyeceğinin işaretini verdi.

Resmi YouTube kanalı üzerinden bazı videolar yayınlayan Max Verstappen, Formula 1 pilotlarının sezon arasında bile fazlasıyla eğlendiğini gözler önüne sererken, eğlence anlayışıyla da görenlerde hayret duygularını uyandırmayı başarıyor.

Bu videolarda Verstappen, Red Bull yarış aracını bir kayak pistinde kullanıyor. Tercih edilen karışık lastikler, lastiklere geçirilen zincirler ve doğal yeteneği sayesinde genç pilot oldukça zorlu bir görevi yerine getirerek aracını pistte tutmayı başarıyor. Videoya bakıldığında olası bir hatanın veya aksiliğin Verstappen’e ciddi bir zarar verme ihtimalinin de fazlasıyla yüksek olduğu rahatlıkla anlaşılıyor.

Red Bull RB7 Formula 1 aracının pistin başına havadan getirilme görüntüleri de videolarda yer alıyor. Adeta bir video oyununu andıran sahnelerin gerçek olduğunu bilmek ise oluşan etkiyi ikiye katlıyor. Verstappen’in önümüzdeki yıllarda Formula 1’in en yakından takip edilecek pilotlarından biri olacağını söylemek pek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER