Eğlence

Max Payne oyunları “yeniden yapılmış” versiyonlarıyla geri dönüyor

max payne

Remedy Entertainment, Max Payne ve Max Payne 2: The Fall of Max Payne oyunlarının “remake” yani “yeniden yapılmış” versiyonları üstünde çalıştığını açıkladı. Rockstar Games ile yeni bir geliştirme anlaşmasına imza atan şirket, remake versiyonlarının tek bir oyun olarak PC, PS5, Xbox Series X/S’te oyuncuların karşısına çıkacağını açıkladı.

Rockstar Games’in kurucusu Sam Houser, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Remedy’deki arkadaşlarımız Max Payne’i yeniden yapma konusunda kapımızı çaldıklarında çok heyecanlandık. Remedy ekibinin yıllardır ortaya koydukları çalışmaların büyük hayranıyız ve bu yeni versiyonları oynamak için sabırsızlanıyoruz.”

Henüz konsept aşamasında olan projenin ne zaman oyuncularla buluşacağı belirsizliğini koruyor. Projenin finansmanını Rockstar Games’in sağlayacağı belirtilirken, bütçenin Remedy’nin AAA sınıfı oyunlarına ayrılan bütçeyle aynı seviyede olacağının da altı çizildi.

Max Payne, Remedy’nin yeniden oyuncuların karşısına çıkarmaya hazırlandığı tek klasik oyun değil. Şirket geçtiğimiz yıl da Alan Wake Remastered versiyonunu yayınlamıştı. Remedy bir taraftan da Alan Wake 2 üstünde çalışsa da, bu oyunun 2023’ten önce piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER