Eğlence

Max ismi Warner Bros. Discovery’ye uğurlu gelmedi

hbo max discovery plus

Warner Bros. Discovery, Max‘in faaliyete geçmesinden sonraki üç ayda 1.8 milyon abone kaybetti. Bu kayıpların sadece yeni platforma özgü olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirketin son finans raporuna göre; 2023’ün birinci çeyreğinin sonunda 97.6 milyon olan küresel abone sayısı, ikinci çeyreğin sonunda 95.8 milyona geriledi.

Buna rağmen, Warner Bros. Discovery yöneticileri çok endişeli görünmüyor. Şirketin mali işler şefi Gunnar Wiedenfels, düşüş eğilimini “platformlarının örtüşen abone tabanlarına” ve ayrıca The Last of Us’ın ilk sezonunun ve Succession’ın finalinin ardından “beklenen kayba” bağladı.

CEO David Zaslav, “belli bir abone kaybı öngörmemize rağmen, bu süreç boyunca beklenenden daha düşük abone kaybı yaşadık” diyerek benzer bir şey söyledi. Abonelerin mevcut uygulama yerine yeni bir uygulama indirmesini gerektiren sürecin zahmetli olduğunu dile getiren Zaslav, ABD’deki operasyonun bu yıl itibarıyla kârlı hâle gelmesini öngördüklerini de sözlerine ekledi.

Abone saysındaki düşüş, şirketin yayın platformlarından elde ettiği gelirleri pek etkilememiş gibi görünüyor. Warner Bros. Discovery’nin yayın platformlarından elde ettiği gelir, ikinci çeyrekte yüzde 13 oranında artarak 2.73 milyar dolara çıktı. Şirket mayıs ayında HBO Max’in adını Max olarak değiştirmiş ve HBO ile Discovery Plus içeriklerini tek bir platformda buluşturmuştu. 9.99 dolarlık standart planı değiştirmeyen şirket, 4K içeriklere erişim imkanı sağlayan 19.99 dolarlık “Ultimate” planı da duyurmuştu.

Max 2024’te dünyaya açılacak

David Zaslav, Warner Bros. Discovery’nin Max’i “gelecek yıldan itibaren” uluslararası ölçekte piyasaya sürmeyi planladığını belirtti. Ayrıca platformun “artık canlı programlama yapma konusunda tam kapasiteye sahip olduğunu” ve şirketin yakında paylaşacak daha çok şeyi olacağını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER