EğlenceManşetler

Matrix Warner Bros. tarafından yeniden çekilebilir

matrixMatrix, sinema dünyasının modern klasikleri arasında yer alıyor. The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre, Warner Bros. 1999 çıkışlı sinema efsanesini tekrar çekmek için çalışmalar yapıyor. Yeni versiyonun başrollerinden birini Creed:Efsanenin Doğuşu filminin yıldızlarından Michael B. Jordan’ın üstleneceği söyleniyor.

Zak Penn’in yeniden çekilecek filmin senaryosu için görüşmeler yaptığı haberdeki bilgiler arasında yer alıyor. Penn; X-Men Son Direniş, Yenilmezler ve Elektra gibi filmlerin senaryosunu kaleme almıştı. Michael B. Jordan’ın ise başrollerden biri için görüşmelere devam ettiği öne sürülüyor.

Habere göre, orijinal filmin prodüktörlerinden Joel Silver filmi yeniden çekmek için Warner Bros.’un kapısını çaldı. Ancak stüdyonun çeşitli nedenlerden ötürü projeye temkinli yaklaştığı söyleniyor. Bütçe problemleri ve orijinal üçlemenin yönetmenleri Wachowski Kardeşler ile olan ilişkileri nedeniyle Warner Bros.’un sürece temkinli yaklaştığı belirtiliyor. Silver, filmdeki haklarını 2012’de 30 milyon dolar karşılığında satmıştı.

Wachowski Kardeşler’in projeyle bir bağlantısının olmadığı söyleniyor. Ancak Warner Bros.’un devam etmeden önce ikilinin onayını almayı istediği belirtiliyor. Wachowski Kardeşler’in serinin hayranları için Silver’dan daha önemli olduğunu bilen Warner Bros.’un onay peşinde olması doğal bir tercih gibi görünüyor.

Orijinal serinin başrolü Keanu Reeves’in Wachowski Kardeşler’in işin içinde olması durumunda yeni versiyonda yer almaya niyetli olduğu söyleniyor. Ancak Warner Bros.’un başka bir yönetmen ve başrolü tercih etmeye daha yakın olduğu belirtiliyor.

Yeni Matrix için detaylar henüz açıklığa kavuşmadı

Efsane filmin yeniden çekimi için prodüksiyon detayları henüz netlik kazanmış değil. Ancak tıpkı TV dizisi projesi gibi bu projenin de iptal edilmesi ihtimaller dahilinde yer alıyor. Bazı Warner Bros. yöneticilerinin üçlemeyi hâlâ dokunulmaz gördüğü ve 18 yılın tekrar çekim için kısa bir zaman olarak değerlendirdiği de söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER