Eğlence

Matrix sinema salonlarına geri dönüyor

matrix

İlk Matrix filmi, bundan 20 yıl önce vizyona girmişti. Bilimkurgu sinemasının klasikleri arasında yer alan film, çıkışının 20. yılı şerefine ABD’de yeniden vizyona girecek. 30 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında ABD’deki 135 Dolby Cinema AMC sinema salonunda izleyicilerle buluşacak.

AMC’nin teknik olarak birkaç ay geciktiğini belirtmek gerekiyor. Lana ve Lilly Wachowski‘nin senaryosunu yazıp yönettiği film, 31 Mart 1999’da vizyona girmişti. Ancak filmin çok uzun süre önce yayınlanmış ve bazı hayranların Matrix’i daha önce beyaz perdede görmemiş olması, bu gecikmeyi hoş görmeyi sağlıyor.

Matrix’in başrol oyuncusu Keanu Reeves‘in son zamanlarda yeniden popüler kültürün önemli isimlerinden biri hâline gelmesi de Warner Bros. ve AMC’yi iştahlandıran sebepler arasında sayılabilir. Reeves, hem John Wick 3 hem de Cyberpunk 2077 sayesinde günümüzün gençlerinin de gözdeleri arasına girmiş durumda.

Matrix ABD dışında da yeniden gösterime girecek mi?

Sebep ne olursa olsun, Matrix gibi kült bir filmi yeniden sinema perdesinde görme imkanının çok çekici olduğunu söylemek gerekiyor. Matrix’in ABD dışında yeniden vizyona girip girmeyeceği bilinmese de, bu çok yüksek bir ihtimal gibi görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER