EğlenceManşetler

Matrix serisinin devamı yeniden gündeme düştü

matrix 4 keanu reeves matrix 5

Hollywood’da, büyük ilgi görmüş filmlerin devamları ya da yeniden çekimleri büyük haberlerdir. Yıllar boyu Matrix serisinin muhtemel geri dönüşüyle ilgili de çok konuşuldu, yazıldı, çizildi. Çıkan son bir haber, beklentilerin gerçeğe dönüşeceğini işaret ediyor. John Wick 3 filminin yönetmeni Chad Stahelski, Wachowski kardeşlerin serinin yeni bir devam filmi için çalıştığını söyledi. Ne var ki, yönetmen daha sonra buna yönelik sözlerinin yanlış anlaşıldığına yönelik bir açıklama yaptı..

Serinin yeniden başlangıcı veya devamı ile ilgili dedikodular son birkaç yıldır ortalıkta dolaşıyordu. 2017 yılında Warner Bros’un bir tür yeniden başlangıç üzerinde çalıştığı söylenmişti. Hatta Black Panther filminin yıldızı Michael B. Jordan’ın da projeye dahil olduğu, senaristliğini de Ready Player One‘dan Zak Penn’in üstlendiği konuşulmuştu. İlgili haberde Wachowski’lerin projeyle bir bağı olmadığı işaret edilmişti.

Yahoo! Movies portalına konuşan Stahelski, Wachowskiler’in sadece Matrix filmini çekmediğini, herkesin sevdiği seriyi devam ettirdiğini kaydetti. “Eğer hepimizin sevdiğinin devamını getiriyorlarsa ve çoktan yaptıklarına yakın seviyede bir iş çıkarırlarsa, bana ‘Hey, senin dublör olmanı istiyoruz.’ deseler, gidip bir arabaya çarpılırım.”

Ne var ki, Stahelski adına konuşan bir temsilci, The Verge sitesine verdiği demeçte yönetmenin ağzından verilen demecin doğru olmadığını kaydetti. Wachowskiler’in serinin yeni bir filmini çekmediğini, söylediklerinin sadece bir temenniden ibaret olduğunu kaydetti.

Aslına bakarsanız, bu tür açıklamalara sinema dünyasında sıklıkla rastlanıyor. Bu nedenle hepsine daha en baştan şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Yönetmenler ve oyuncular basına konuşurken her zaman içinde temenni geçen cümleler kurabiliyor. Stahelski, duruma biraz daha tedbirli yaklaşarak Lana Wachowski’nin projeye yönetmen olarak dahil olabileceğinden emin olmadığını söyledi. Yönetmen kardeşlerin geçen yıl Şikago’daki film yapım şirketlerini sattıktan sonra yönetmenlikten emekli olduklarına dair dedikodular da ortada dolaşıyor.

İlk Matrix filmi 20 yıl önce sinemalarda gösterime girmişti. Wachowskiler bu ilk filmin devamını 2003 yılında vizyona giren iki devam filmi; Matrix: Reloaded ve Matrix: Revolutions ile getirmişti. Bu filmler eleştirmenlerden farklı yorumlar aldı. Aynı zamanda serinin çizgi romanları, Revolutions sonrasındaki ortamı konu alan oyunu Matrix Online ve Matrix evreninde geçen animasyon dizisi Animatrix de filmin yan ürünleriydi. Aslında Revolutions filminin sonu, insanlar ve makineler arasında yeni savaşlara kapı açabilecek bir sonla bitmişti. Kahin ve Mimar arasındaki final sahnesi, gerilimin hâlâ sürdüğünü, ancak barışın mümkün olduğu kadar devam ettirileceğini gösteriyordu.

Her ne kadar Matrix serisinin devamının ilk üç filmin sahibi olan Wachowskiler’den gelmesi tercih edilesi olsa da, uygun bir başka isim de Matrix serisinin devamı için gerekenleri yerine getirebilir. Örneğin Star Wars serisinin devamı, George Lucas’ın katkısı olmaksızın, J.J. Abrams’ın vizyonu doğrultusunda serinin tutkunlarıyla buluşmuştu. Matrix için de benzer bir durum geçerli olabilir, yeter ki uygun bir isim bulunsun.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER