Teknoloji

Material Design Lite ile Google’ın tasarım dili web sitelerine gelecek

material-design-lite-070715-1

Google şu anda Android’in ve web servislerinin tasarımında önemli rol oynayan Material Design’ı geçtiğimiz yaz tanıtmıştı. Bunun üzerinden yaklaşık bir yıl geçmişken şimdi de Material Design Lite web tasarım çerçevesini duyurdu, bu tasarım dilini Web’e getirmek için önemli bir adım attı.

Google, Material Design Lite ile ilgili çeşitli vaatlerde bulunuyor. Bunların arasında daha eski internet tarayıcılarında zarif bir şekilde indirgeneceği, Material Design izlerini ve havasını taşıyan web sitelerinin JavaScript, CSS ve HTML aracılığıyla hayata geçeceği de bulunuyor. Bileşenler kütüphanesi rozet ve butonlar gibi çeşitli nesnelere erişim imkanı tanıyacak, özelleştirme seçenekleri de bütün bunlara kişisellik katmaya izin verecek.

material-design-lite-070715-3

Google Geliştiriciler’in Medium sayfası üzerinden Material Design Lite’ın tanıtımı gerçekleştirildi. Burada yeni tasarım çerçevesinin çeşitli yaklaşımları ve yetenekleri detaylandırıldı. Lite parçası Material Design Lite’ın (MDL) kolay kullanılabilir oluşuyla ilgili. MDL çatıdan bağımsız olacak, kod büyüklüğü gzip ile sıkıştırılmış şekilde 27 kb civarında olacak.

MDL ile gösterilen web siteleri çoğu Android kullanıcısının görmeye alıştığı tarzda olacak, Material Design dilinin çeşitli elementleri menülerden grafiklere kadar görüntülenecek.

Metin alanları, butonlar, fırıldaklar ve bunun gibi nesneler de Material Design Lite çerçevesi içinde yer alıyor. İlgilenenler Material Design Lite kaynak kütüphanesini GitHub içinden indirip işe başlayabilir. Bunun yanı sıra tema özelleştiricisi de hazır şekilde bekliyor.

İLGİLİ HABERLER