Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro’da kavisi artıracak

huawei mate 30 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei‘nin Mate 30 serisini önümüzdeki sonbaharda duyurması bekleniyor. Bu serinin yıldızının Mate 30 Pro olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Akıllı telefona dair dedikodu ve sızıntılar da bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntıların en yenisinin merkezinde ise akıllı telefonun ekranı bulunuyor.

Çinli üretici, geçtiğimiz yıl tanıttığı Mate 20 Pro’da kavisli ekrana yer vermişti. Şirketin bu tercihi Mate 30 Pro’da da sürdüreceği söyleniyor. Ancak internete sızan görüntüler, Mate 30 Pro’nun ekranının kenarlara doğru neredeyse 90 derece kavis yaptığını gösteriyor. Bunun piyasadaki diğer telefonlara kıyasla daha yüksek bir değer olduğunu belirtmek gerekiyor.

Mate 30 Pro’nun 6.71 inç büyüklüğünde bir OLED ekran taşıması bekleniyor. Ekranın büyüklüğünün, kullanıcıların cihazı avuç içleri ekran kenarına dokunmadan tutmasını oldukça zor hâle getireceği söyleniyor. “Palm Rejection” özelliğinin varlığı sayesinde bu durumun bir problem yaratmayacağı ifade ediliyor.

Ekranın kenara doğru fazla kavis yapması, akıllara “Peki ya kenar tuşlarına ne olacak?” sorusunu getiriyor. Huawei’nin tercih edeceği söylenen ekran tasarımı, kenar tuşları için yer bırakmıyor. Çinli üreticinin, geçmişte Samsung’un yaptığı gibi, ekranın kenar kısımlarına sanal tuşlar yerleştirmesi, akıllara gelen ilk ihtimallerden biri oluyor.

Huawei’nin tedarik zincirinden de Mate 30 Pro’yla ilgili ilginç haberler geliyor. Şirketin akıllı telefon için tek parça, cam bir kasayı test ettiği söyleniyor. Bu tasarım, ön ve arkadaki cam panellerin birleşik bir görüntüye sahip olacağı anlamına geliyor.

Başka bir sızıntı ise Mate 30 Pro hakkında merak edilen noktalardan birine ışık tutuyor. Ünlü duyumcu Ice Universe, Mate 30 Pro’nun çentikli bir ekrana sahip olacağını belirtti ve bu çentiğin siluetini gösteren bir görseli de paylaştı. Söz konusu görsel, Mate 30 Pro’nun büyük bir çentik taşıyacağının ipucunu veriyor.

İLGİLİ HABERLER