Pegatron tarafından geliştirilmiş olan ve henüz prototip aşamasında olan 14 mm’lik kalınlığa sahip MasterPad Steve Ballmer’ın arzu ettiği Windows 7 tabletlerinin somutlaşmış hâli gibi görünüyor.
11.6 inç’lik, 1366 x 768 çözünürlüklü IPS geniş ekrana sahip olan MasterPad 1.3 megapiksellik web kamerası, mikrofon, iki tane USB portu, bellek kartı okuyucusu, ivmeölçer, mini-HDMI portu, 3G bağlantı desteği barındrırken 32 GB ya da 64 GB’lık SSD seçenekleriyle geliyor. Tüm bu yüksek teknolojili donanımlar ise magnezyum ve alüminyum alaşım kasanın içine doldurulmuş durumda. 990 gram ağırlığındaki bu tabletin sadece iki hücreli bataryaya sahip olup 5 saatlik kullanım sunması ise birazcık hayalkırıklığı yaratıyor. Aynı hayalkırıklığı 1.66 GHz’lik Atom N450 işlemci için de geçerli. Ancak MasterPad’in 1080p video oynatma ve Flash desteğiyle geleceği konusunda söz veriliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei’nin en ince tableti Avrupa’da satışa çıktı

LG’nin yeni taşınabilir ekranı hem televizyon hem monitör olarak kullanılabiliyor

iPad Air M4’ten bütçe dostu modellere yaz tatili tablet rehberi

Microsoft Windows 10 desteğini sessizce bir yıl daha uzattı

Threads canlı sohbetlerine çeviri desteği ve yeni özellikler geldi
MasterPad İsrailli gazetecilerde oldukça fazla etki bırakmışa benziyor. Bu tabletin önümüzdeki aylarda bu ülkede satışa çıkması bekleniyor. Öte yandan Android’li bir versiyon için de çalışılıyormuş. İlgilenenler için MasterPad’in videosu aşağıda yer alıyor.
Video: Windows 7 ile çalışan tablet, MasterPad
<
Günün Öne Çıkan Fırsatları





Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İlgili – Ynet.co.il


