Teknoloji

MasterCard selfie ile kimlik doğrulama gerçekleştirecek

mastercard selfie

MasterCard, çevrim içi ortamda yapılan alışverişler için “selfie” ile güvenlik kontrolü özelliğini önümüzdeki yıl bazı ülkelerde devreye sokmayı planlıyor. Söz konusu teknolojiyi geçtiğimiz yıl test etmeye başlayan şirket, testlerde aldığı pozitif reaksiyonlar doğrultusunda özelliğin dağıtımına başlama kararı aldı.

Selfie ile ödeme doğrulama işlemi, MasterCard’ın akıllı telefon ve tablet uygulamalarının yardımıyla gerçekleşecek. Şirketin uygulamasını indiren kullanıcılar, ödemeyi yaparken normal prosedürde olduğu gibi kredi kartı bilgilerini girecekler. Kart bilgilerinin girilmesinin ardından kullanıcılar cihazı yüzlerinin karşısına tutup bir fotoğraf çekecek. Fotoğrafın o anda çekildiğinin kanıtlanması için kullanıcıların gözlerini kırpmaları gerekecek. MasterCard video ile sistemi kandırmaya çalışanların geliştirilen algoritmalar sayesinde tespit edilebileceğini de vurguladı.

MasterCard selfie ile kimlik doğrulama yöntemini, ekstra doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulduğu ortamlarda devreye sokacak. Şirket, gerçekleştirilen işlemlerin doğruluğunu ve güvenilirliğini tespit konusunda da oldukça sıkı çalışıyor. MasterCard, çevrim içi ortamda yapılan alışverişlerde alıcının konumu, alınan ürünün nakliyesinin nereden gerçekleştiği gibi bilgileri de takip edecek.

MasterCard yüz tanıma ve parmak izi tarama gibi yöntemlerin dışında kimlik doğrulama araçları için de keşif çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin bu yönde test ettiği alanlardan birisi de kalp atışları. İnsanların elektrokardiyogramlarını okuyan bir sensörden faydalanan MasterCard, ilgili testlerini Kanada ve Hollanda’da sürdürüyor. Şirketin yöneticileri aldıkları reaksiyonların pozitif olduğunu belirtseler de, teknolojik altyapı yerleşmediği için kalp atışıyla ödeme doğrulama imkanının yakın zamanda geniş ölçekte kullanılamayacağını dile getiriyorlar.

İLGİLİ HABERLER