Teknoloji

MasterCard programı kredi kartınızı akıllı telefonunuzun konumuna göre koruyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MasterCard’ın test ettiği yeni bir program kredi kartlarıyla yapılan alışverişleri akıllı telefonun coğrafi konumunu kullanarak garanti altına almayı hedefliyor.

mastercard-syniverse-270214

Syniverse ile iş ortaklığına giden şirket kullanıcıların kredi kartlarıyla yurt dışından yaptıkları alışverişlere, eğer akıllı telefonları o konumda bulunmuyorsa, sınırlama getiriyor. Bu önlem sayesinde sahte alışverişlerin önüne geçmek, seyahate çıkanların yaşayabilecekleri muhtemel limit problemlerinin önüne bankanın aranmasına gerek kalmaksızın geçmek amaçlanıyor. Konumun tespit edilmesi sayesinde banka veya kredi kartı şirketi tüketicinin seyahatte olduğunu anlayacak.

Mastercard bu programın henüz test aşamasında olduğunu ve kart sahiplerinin programa katılmak için rızasının gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca bu programla birlikte yabancı mobil operatörlerden ücretsiz ön ödemeli paketlerin, bunun yanında kupon ve tekliflerin sunulduğu bir pazarlama programının da çalışmaları sürüyor. Bu program da telefonun konumuna bağlı olarak tüketicilere sunulacak.

İlgili >> Engadget, Mastercard

İLGİLİ HABERLER