Teknoloji

MasterCard çevrim içi alışverişleri yüz taramasıyla onaylayacak bir sistem üstünde çalışıyor

Kredi kartları insanların hayatını kolaylaştırsa da, bazı güvenlik endişelerini de hayatın tam göbeğine taşıyabiliyor. Kredi kartlarının çalınması veya kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmesi durumunda yapılacak onaysız satışları önlemek için henüz kesin bir formül geliştirilmemesi, bu endişelerin temelini oluşturuyor. MasterCard tarafından geliştirilen yeni bir sistem ise endişeleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Testleri sonbaharda başlayacak olan program, çevrim içi alışverişleri yüz tanıma yöntemiyle onaylayacak.

MasterCard’ın yüz tanıma sisteminin çalışması için bir web kamerasına ihtiyaç duyulmuyor. Ödeme aşamasında kullanıcılar akıllı telefonlarıyla bir fotoğraflarını çekiyor ve yüz taraması için gerekli veriyi sağlıyor. MasterCard, selfie çılgınlığının yeni teknolojisinin benimsenmesinde etkili olacağına inanıyor. Yüz tarama özelliğinden faydalanmak için MasterCard tarafından geliştirilen özel telefon uygulamasını yüklemek gerekecek.

MasterCard, çevrim içi alışverişlerin onaylanması için geliştirdiği yüz tarama ve parmak izi okuma sistemlerini küçük bir program kapsamında test etmeye hazırlanıyor. Kısıtlı teste ilk olarak 500 kişi dahil edilecek. Testlerin sorunsuz tamamlanması durumunda MasterCard’ın parmak izi ve yüz tarama sistemleri geniş çaplı kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER