Ulaşım

Maserati’nin ilk hibrit otomobilinin tanıtım tarihi belli oldu

maserati ghibli
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lüks otomobil üreticisi Maserati, portföyündeki modelleri elektrik çağına taşımak için ilk somut adımını atıyor. Automotive News Europe’ta yer alan habere göre; Fiat Chrysler Grubu’nun bünyesinde bulunan marka, ilk hibrit otomobilini 21 Nisan’da Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

Maserati’nin ilk hibrit otomobili, mevcut Ghibli modelinin bir versiyonu olacak. Hâlihazırda konuyla ilgili pek fazla detay bulunmasa da, otomobilin kısa mesafede tamamen elektrik gücüyle çalışan hibrit motorlu bir araç olacağı şimdiden biliniyor.

Maserati’den henüz konuya ilişkin bir doğrulama gelmiş değil. Ancak hibrit Ghibli, şirket adına önemli bir fırsat olabilir. Çin’de bir süredir sıkıntılı zamanlar yaşayan Maserati’nin satışları geçtiğimiz yıl yüzde 27 oranında azaldı. Çin hükümetinin elektrikli ve hibrit otomobillere olan desteğinden yararlanmak, Maserati’nin işleri değiştirmesine yardım edebilir.

Maserati için değişim sürecek

Maserati’nin çatı şirketi olan Fiat Chrysler Grubu, 2022 itibarıyla tüm şirket bünyesinde 30’dan fazla modeli elektriklendirmeyi planlıyor. İçten yanmalı motorlardan uzaklaşma konusunda resmi makamlardan da baskı gören şirketin bu değişimi tamamlayabilmesi için bünyesindeki tüm markalara yayması planlanıyor.

Maserati’nin tam elektrikli otomobilleri içinse biraz daha beklemek gerekiyor. Şirketin mayıs ayında elektrikli bir spor otomobili tanıtacağı söyleniyor. 2021 ve 2022’de ise GranTurismo ve GranCabrio modellerinin elektrikli motorlarla geri döneceği konuşuluyor. Kısacası Maserat’de değişimin süreceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER