Manşetler

Masaüstü için Firefox 21 yayınlandı, Android versiyonunda da iyileştirmeler yapıldı

Mozilla, Firefox internet tarayıcısının iki önemli versiyonu için büyük güncellemeleri yayınladı. Masaüstü sistemler için Firefox 21’i yayınlayan kuruluş yeni sürümle birlikte daha önce Facebook ile sunduğu tarayıcı entegrasyonunu Cliqz, Mixi ve msnNOW ile zenginleştirdi. Bununla birlikte open Social API desteği sayesinde gelecekte daha farklı servisler de Firefox’un sunduğu tarayıcı entegrasyonunu gerçekleştirebilir.

firefox-logo-150513

Bu arada Firefox 21 ile birlikte “Do Not Track” olarak adlandırılan ve kullanıcıların internet üzerindeki aktivitelerinin takip edilmemesini mümkün kılan özellik üzerinde de bazı iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca yeni gelen Firefox Health Report (Firefox Sağlık Raporu) adlı özellik sayesinde meydana gelen çökme durumları takip ediliyor ve performans artırıcı bazı tavsiyeler sunuluyor. Firefox gibi sistem kaynaklarını fazla tüketen ve sıklıkla çöken bir internet tarayıcısı için böyle bir aracın getirilmesi ilginç olmuş. Umarız hâla Firefox’ta ısrar eden kullanıcılar bu yeni aracın yararını görür ve daha sağlıklı bir web’de gezinme deneyimine kavuşur.

Firefox’un sadece masaüstü sürümü değil, Android sürümü de güncellendi. Yeni sürümle birlikte yeni açık kaynaklı yazı tipleri sunulurken HTML5 desteği iyileştirildi. Kullanıcı arayüzünde de bazı geliştirmeler yapılabilirken bundan böyle medya dosyaları da uzun bir tıklatma işlemi sonrasında kaydedilebilecek.

Aşağıdaki ilgili bağlantıları takip ederek Firefox’un sisteminize uygun versiyonunu cihazınıza indirebilirsiniz.

İlgili >> Firefox 21, Android için Firefox

İLGİLİ HABERLER