Eğlence

Marvel’ın Örümcek Adam’ı Sony’den ücretsiz olarak geri aldığı iddia ediliyor

spider-man-111214

Sony ve Marvel arasında yapılan anlaşmayla Örümcek Adam’ın Marvel Sinema Evreni’ne katılması, sinema dünyasında haftanın en popüler konuları arasında yer alıyor. Sony’nin bu tarz bir anlaşmadan mali açıdan da önemli bir kazanç sağladığı düşünülse de, gelen haberler Japon şirketin önceliğinin paradan ziyade uzmanlık olduğunu gösteriyor.

The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre, Marvel yapacağı filmlerden birine Örümcek Adam’ı yerleştirmek için Sony Pictures’a tek kuruş ödemeyecek. Örümcek Adam serisinin haklarını elinde bulundurmasına rağmen, Sony’nin Örümcek Adam markasını güçlendirmek ve daha iyi gişe hasılatı elde etmesinin önünü açmak adına bu anlaşmayı kabul ettiği öne sürüldü. Marvel’ın süper kahraman filmlerindeki başarısını Örümcek Adam’a da yansıtması ve böylelikle Sony’nin yapacağı Örümcek Adam filmlerinin de gişede daha iyi performans göstermesi bekleniyor.

Sony ve Marvel arasındaki takas pek çok açıdan heyecan verici boyutlara sahip. Marvel tarafı için durum oldukça net. Şirketin filmlerinde Örümcek Adam’ı görmeyi uzun süredir bekleyen hayranlar, nihayet bu arzularının gerçekleştiğini görecek. Marvel Sinema Evreni de uzun süredir beklenen bir karakterin gelişiyle önemli bir ivme kazanmış olacak. Marvel’ın Örümcek Adam’ın pazarlama haklarını elinde bulundurduğunu hatırlatan The Hollywood Reporter, Sony’nin başarılı Örümcek Adam filmleri yapmasının Marvel’a da kazanç sağladığının altını çizdi.

Sony ise Marvel ile vardığı anlaşma ile Örümcek Adam filmlerinde pek iyi performans gösteremediğini, üstü kapalı biçimde de olsa, kabul etmiş oldu. Yapılan anlaşmaya göre, Marvel Sinema Evreni’nin arkasındaki beyin olarak tanımlanan Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, Sony’nin yeni Örümcek Adam filminde eş yapımcı olarak görev alacak. Filmin kreatif kontrolüyle ilgili son söz halen Sony’de olsa da, temel amacın Feige’in marifetlerini göstermesi olduğu gerçeği değişmiyor.

The Hollywood Reporter’ın haberinde Sony’nin yeni Örümcek Adam filminin yapım sürecinin nasıl işleyeceğine dair bilgiler de yer alıyor. Muhteşem Örümcek Adam serisinin yapımından sorumlu olan Avi Arad ve Matt Tolmach, Marvel ile yapılacak Örümcek Adam filminde yürütücü yapımcılık görevini üstlenecek. Bu görev kulağa oldukça havalı gelse de, kreatif açıdan fazla bir etki taşımıyor.

Variety tarafından yayınlanan bir haberde ise, Sony’nin Örümcek Adam’ın yan karakterlerini merkeze alan filmler yapma planının değişmediği belirtildi. Sony’nin bu plan doğrultusunda Sinister Six ve Venom filmlerine ek olarak, kadınları odak noktasına alan bir film hazırlayacağı iddia edildi.

Kevin Feige ise bu yan filmlerin yapım sürecinde herhangi bir görev almayacak. Dolayısıyla Feige’in sadece Örümcek Adam’ın olduğu filmlerin yapımına dahil olması muhtemel gözüküyor. Variety’nin haberinde Örümcek Adam’ın birden fazla Marvel filminde boy gösterebileceği bilgisi yer alıyor. Sony ve Marvel arasındaki bu işbirliğinin uzun vadede nasıl şekilleneceği ise halen belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER