Eğlence

Marvel Sinematik Evreni’nin gelecek yıllarında göreceğimiz yapımlar

marvel studios comic-con 2019

Marvel Başkanı Kevin Feige, Marvel Sinema Evreni’nin gelecek fazıyla ilgili önemli detayları Comic-Con 2019 etkinliğinde paylaştı. Bunların arasında devam yapımları, orijinal projeler ve TV dizileri de var. Ancak aynı zamanda 2021’in sonrasında gelecek yapımlarla ilgili bilgiler de verdi.

Bunların arasında Black Panther ve Captain Marvel‘ın devam filmleri, aynı zamanda X-Men ve Fantastik Dörtlü‘nün yeni filmleri de var. Feige; Black Panther 2, Blade, Captain Marvel 2, Guardians of the Galaxy 3, Fantastik Dörtlü ve Mutant gibi yapımların duyurularını yaptı. Ancak çıkış tarihleri hakkında bilgi vermedi.

Disney, geçtiğimiz mayıs ayında önümüzdeki sekiz yılı aşkın süre için yaptığı 65 filmlik planlamanın duyurusunu yapmıştı. Yapımlar arasında Marvel, Star Wars ve Disney filmleri bulunuyor.

2022’de en az üç adet Marvel filmli; 18 Şubat, 6 Mayıs ve 29 Temmuz’da gösterime girecek. 2023’ten sonra liste seyrekleşiyor, sadece Star Wars ve Avatar filmleri listeleniyor. Eğer şirket yılda üç filmlik bir takvim izlerse, şimdiden 2027’ye kadar en az 18 Marvel filmi gösterime girecektir. Üstelik bu rakama Disney+ için hazırlanacak diziler dahil değil.

Yapılan son duyuru, Marvel’ın mevcut karakterlerin yanına yepyeni karakterleri de ekleyeceğini gösteriyor. Zaman geçtikçe daha yeni karakterleri görmemiz de olasılık dahilinde bulunuyor. Aynı zamanda Marvel’ın uzun zamandır telif hakları nedeniyle beklemede tuttuğu, hakları 21st Century Fox’a ait olan Fantastik Dörtlü ve Mutant gibi yapımları da gündeme aldığını görüyoruz. Fox’un Disney’in bir parçası olmasıyla birlikte, Feige ve Marvel Studios bunları yol haritasına ekleme konusunda rahatlamışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER