EğlenceManşetler

Marvel Future Fight: Süper kahramanlarla maceraya hazır mısınız?

marvel-future-fight-1

Mobil teknolojilerin gelişimi, sinema filmlerinin promosyon çalışmalarının da çeşitlenmesine vesile oldu. Artık büyük gişe hasılatı elde etmesi beklenen filmlerle birlikte film için hazırlanan uygulama veya oyunlar da yayınlanıyor. Özellikle çizgi romanlardan uyarlanan süper kahraman filmlerinde bu yaklaşım daha ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz hafta vizyona giren Yenilmezler: Ultron Çağı’nın promosyonu amacıyla yayınlanan Marvel Future Fight, söz konusu yaklaşımın en güncel örneklerinden birini teşkil ediyor.

marvel-future-fight-2

Marvel Future Fight’ın başlangıcında oyunculara oyunun temel kontrol mekanizmaları gösteriliyor. Oyunun ilk dakikaları boyunca da oyunculara açıklayıcı bir rehberlik hizmeti veriliyor. Böylelikle oyunun kapsamlı ve yer yer karmaşıklaşabilen arayüzünde oyuncuların kaybolmasının önüne geçiliyor. Oyunculara seviyeler arası geçişlerde de faydalı kısa bilgiler veriliyor.

marvel-future-fight-3

Marvel Future Fight’ın öyküsünün özenli bir kurgu içinde hazırlandığı kısa sürede kendisini belli ediyor. Kaptan Amerika, Ironman, Kara Dul gibi karakterlerle başlayan yolculukta premium görevler tamamlandıkça kontrol edilebilen karakterlerin sayısı artıyor. Bölümler arasındaki geçişler veya bölüm öncesi brifingler sırasında kahramanlar arasında gerçekleşen diyaloglar, kahramanların karakterlerini başarılı biçimde yansıtıyor.

marvel-future-fight-4

Marvel Future Fight’ta oyunculara kontrol için iki farklı seçenek sunuluyor. Oyuncular tek parmak veya kumanda tipi kontrol seçenekleri arasında tercih yapabiliyor. Kumanda tipi kontrolün büyük rahatlık sağladığını belirtmekte fayda var.

marvel-future-fight-5

Marvel Future Fight’ta oyuncular üç süper kahramandan oluşan takımları yönetiyor. Süper kahramanların hepsi aynı anda kontrol edilemiyor. Kahramanlar arasında geçiş yapmak için ekranın sol üst köşesinde bulunan küçük resimlere dokunmak gerekiyor. Bir kahraman kontrol edilirken, diğer kahramanlardan biri yardım amacıyla devreye girebiliyor.

marvel-future-fight-6

Marvel Future Fight’ta süper kahramanların Ultronlar ile mücadelesinde oyunculara saldırı için üç farklı hamle seçeneği sunuluyor. Bu hamle seçenekleri süper kahramandan süper kahramana değişiklik gösteriyor. Hareketlerden iki tanesinin tekrarlanmasında oyunculara çeşitli zaman kısıtlamaları getiriliyor. Hareketlerden biriyse sürekli olarak tekrarlanabiliyor.

marvel-future-fight-7

Günümüzde neredeyse her oyunun bir parçası haline gelen uygulama içi satın alma unsurları, Marvel Future Fight’ta da mevcut. Oyuncular Marvel’ın süper kahramanlarıyla olan maceralarında biraz para harcayarak hızlı ilerleme imkanı bulabiliyor.

marvel-future-fight-8

2015’in heyecanla beklenen filmlerinden biri olan Yenilmezler: Ultron Çağı’ndaki macerayı mobil cihazlara taşıyan Marvel Future Fight, özenle işlenmiş senaryosu, kurgusu ve oyuncuları eğlendiren diyaloglarıyla özel bir ilgiyi hakediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER