Eğlence

Marvel Blade’i Mahershala Ali birlikte yeniden canlandırıyor

marvel studios blade
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Marvel‘ın ABD’nin San Diego şehrinde düzenlenen Comic-Con etkinliğinde yaptığı duyurulardan bir tanesi de Blade ile ilgili oldu. Stüdyo Blade‘i yeniden canlandıracak ve yıldız olarak da True Detective ve Luke Cage‘in aktörü Mahershala Ali‘yi seçti.

Karakter, filmi patlayan ilk Marvel süper kahramanlarından biri olmuştu. Blade 1998’de vizyona girmişti. Wesley Snipes ünlü bir vampir avcısı rolündeydi. Bu başlangıç filmini 2002’de Blade II ve 2004’te Blade: Trinity izlemişti.

Marvel 2013 yılında bu karakterin haklarını Ghost Rider ve Punisher’ınkilerle birlikte yeniden ele geçirmişti. Marvel Ghost Rider ve Punisher’ı sırasıyla Agents of SHIELD ve Netflix için başlattığı süper kahraman serisi ile geri getirmişti.

Marvel, Blade‘in ne zaman çekileceği hakkında herhangi bir detay paylaşmadı. Aynı zamanda bu geri dönüşün nasıl izleyicilerle buluşacağı hakkında da bir bilgi vermedi. Blade‘in geri dönüşü özel bir filmle ya da Disney+ için çekilecek dizi şeklinde olabilir. İlerleyen yıllarda her iki tarafta da birçok fırsat var gibi görünüyor.

Karakter yarı insan, yarı vampir olan Eric Brooks olarak can buluyor. İlk olarak 1973’te çıkan The Tomb of Dracula #10 çizgi romanı ile birlikte görülmüştü. Bir insanı vampirlerden kurtardıktan sonra onları avlamaya başlamıştı.

Stüdyonun çözmesi gereken işlerin bir tanesi de Ali’nin Blade ve Netflix’in Luke Cage serisindeki Cornell “Cottonmouth” Stokes rollerini uzlaştırmak olacak. Luke Cage de teknik açıdan Marvel Sinema Evreninin bir parçasını oluşturuyor. Aynı zamanda Ali, Sony’nin Spider-Man: Into the Spider-verse filminde de Miles Morales’in Aaron amcasının sesini de üstleniyor. Anlayacağınız, aktör süper kahramanlara hiç de uzak bir isim değil.

İLGİLİ HABERLER