Eğlence

Black Widow kendi macerasıyla izleyicilerin karşısına çıkacak

marvel black widowMarvel Sinema Evreni’ne yönelik en büyük eleştirilerden birisi, Scarlett Johansson tarafından canlandırılan Black Widow (Kara Dul) için ayrı bir film projesinin oluşturulmamasıydı. Ancak gelen son haberler, şirketin sonunda bu şikayetlere kulak verdiğini gösteriyor. Variety’de yer alan habere göre, Marvel Black Widow filmi için hazırlıklara başladı. Şirketin henüz ismi konusunda karar verilmeyen filmin senaryosunu yazma görevini Jac Schaeffer’e verdiği belirtildi.

Henüz geliştirme aşamasındaki proje için henüz resmi onay verilmiş değil. Ancak Marvel’ın bu film için hazırlıklara başlaması bile ayrı bir öneme sahip. Johansson ve canlandırdığı Black Widow, 2010’da vizyona giren Iron Man 2’den bu yana Marvel Sinema Evreni’nin bir parçası. Ancak Yenilmezler ve diğer filmlerdeki belirgin rolüne rağmen, Black Widow destekleyici bir karakter olmaktan öteye gidememişti. Marvel’ın erkek süper kahramanlarının büyük kısmı için ayrı bir film yapılırken, Black Widow gölgede kalmıştı.

Marvel’ın kadın kahramanlara yönelik tutumunu değiştireceğine dair ilk işaretler ise 2014’te ortaya çıkmıştı. Şirket, Captain Marvel için ayrı bir film çekeceğini açıklamıştı. Brie Larson’un Captain Marvel rolünü üstleneceği film, 2019’un mart ayında vizyona girecek.

Senarist Jac Schaeffer, Black Widow ile birlikte ilk kez bir Marvel prodüksiyonunda görev yapacak. Schaeffer daha önce Disney’in kısa filmi “Olaf’ın Karlar Ülkesi Macerası”nı kaleme almıştı. Schaeffer, “Kirli, Çürük ve Adi”nin kadın başrol oyuncularla çekilecek versiyonun da senaryosunu yazmıştı.

Marvel Black Widow filmini 2020’li yıllarda yayınlayabilir

Marvel Black Widow filmini büyük ihtimalle 2020’li yıllarda yayınlayacak. Şirketin açıkladığı projeleri, uzun bir prodüksiyon döneminin ardından vizyona soktuğu biliniyor. Marvel Sinema Evreni’ndeki “üçüncü aşama”yı 2019 ile birlikte tamamlayacak.

İLGİLİ HABERLER