Eğlence

Martin Scorsese yeni filmi için Apple ve Netflix’le görüşüyor

martin scorsese
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese, “Killers of the Flower Moon” adını taşıyan yeni filmi üzerinde çalışıyor. Tecrübeli yönetmenin yapım süreci kısmen de olsa başlayan filmin dağıtımı için hem Apple hem de Netflix ile görüştüğü söyleniyor.

Başrolünü Scorsese’nin favori oyuncularından Leonardo Di Caprio’nun üstlendiği film için çalışmalar Paramount Pictures’ın yapımcılığında başlamıştı. Ancak projenin maliyetinin hesaplanan bütçeyi aşacak olması nedeniyle Paramount’un Scorsese’ye başka alıcılarla görüşmesi için izin verdiği söyleniyor. Filmin maliyetinin 200 milyon doları geçebileceği belirtiliyor.

Scorsese’nin izleyicilerle buluşan son filmi The Irishman’de de benzer bir durum yaşanmıştı. Filmin geliştirme süreci yine Paramount çatısı altında başlamış; ancak maliyetin 175 milyon doları bulacağının anlaşılmasıyla birlikte film Netflix’e satılmıştı.

Killers of the Flower Moon için Apple’ın Netflix’e kıyasla daha avantajlı bir durumda olduğu söylenebilir. Her iki şirketin de bütçe bakımından bir sıkıntısı olmasa da; Apple sinema salonlarına karşı Netflix’e kıyasla daha sıcak bir tavır içinde olduğunu daha önce göstermişti. Netflix tüm orijinal yapımlarının önce kendi platformunda gösterilmesini isterken, Apple sinema salonlarındaki gösterimin ardından filmin Apple TV Plus’a gelmesini sorun etmiyor.

İlk olarak sinema salonlarında gösterilmesi, filmin yapım maliyetlerinin bir kısmını gişe hasılatıyla çıkarmasına yardımcı olabilecek bir faktör olarak değerlendiriliyor. Ancak son zamanlarda büyük bütçeli yetişkin dramalarının sinema salonlarındaki yerini süper kahraman ve çocuk filmleri almış durumda. Bu da, Scorsese gibi yönetmenleri çevrimiçi platformların kapısını çalmaya yöneltiyor.

Martin Scorsese daha önce iPhone reklamında oynamıştı

The Wall Street Journal’ın haberine göre; Apple, filmin haklarını alması durumunda Paramount’a şimdiye kadar filme yatırdığı bedeli de ödemek zorunda kalacak. Apple ve Paramount’un ortaklığa gitmesi, Apple’ın maliyeti yüklenmesi ve Paramount’un da sinema dağıtımını yürütmesi de ihtimaller arasında sayılıyor. Filmin sinemalarda kısa bir süre gösterildikten sonra Apple TV Plus’ta izleyicilerle buluşması ise her senaryonun en kesin sonucu durumunda.

Apple ve Martin Scorsese birbirine yabancı bir ikili değil. Scorsese, 2012 yılında Apple’ın Siri ve iPhone 4S için çektiği bir reklamda oynamıştı. Bu reklamı yukarıda izleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER