ManşetlerTeknoloji

Apple, yenilenmiş iPad serisiyle mart sonunda veya nisanda sahneye çıkacak

ipad

Apple, ilkbahar döneminde yenilenmiş iPad Pro ve iPad Air serilerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in deneyimli teknoloji muhabiri Mark Gurman‘ın öngörülerine göre, bu yeni lansman, martın sonlarına doğru veya nisan ayında gerçekleşecek. Aynı zamanda, iPad kullanıcılarının deneyimini zenginleştirecek yeni Magic Keyboard ve Apple Pencil aksesuarları da bu ürünlerle birlikte tanıtılacak.

Bu yılın en çok beklenen teknolojik gelişmelerinden biri olan yeni iPad serisi, kullanıcılara sunulacak çeşitli yeniliklerle dikkat çekiyor. Gurman, bu bilgiyi Power On bülteninde yeniden vurgulayarak, Apple’ın iPadOS 17.4 güncellemesinin özel bir sürümü üzerinde çalıştığını ifade etti. Bu, Apple’ın yeni iPad modelleri için yazılım ve donanım uyumunu en üst düzeye çıkaracağını gösteriyor.

iPad Pro ve iPad Air’larda beklenen yenilikler

Yeni iPad Pro modelleri, Apple’ın M3 çipini, OLED ekran teknolojisini, daha ince bir tasarımı, yatay yönlendirilmiş bir ön kamerayı, yeniden tasarlanmış bir arka kamera düzenini ve MagSafe kablosuz şarj özelliğini içerecek.

iPad Air serisi, M2 çipi ve yatay bir ön kamera ile güncellenirken, ilk kez bir 12.9 inç modeli de teknoloji severlerle buluşacak.

iPad Pro için tasarlanmış yeni Magic Keyboard, daha büyük bir trackpad ve kısmen alüminyum kasaya sahip olacak. Yeni bir Apple Pencil da bu lansman döneminde teknoloji dünyasına sunulacak.

Gurman, bu yeni ürünlerin Apple’ın her zamanki büyük etkinliklerinden ziyade, basın bültenleriyle duyurulacağını belirtti. Bu, Apple’ın ürün lansman stratejisinde bir değişikliğe işaret ediyor ve özellikle M3 çipli MacBook Air modellerinin benzer bir şekilde tanıtılmasından sonra gelmesi dikkat çekici görünüyor.

İLGİLİ HABERLER