Eğlence

Mart Çılgınlığı Mest Etmeye Devam Edecek

Mart Çılgınlığı

Mart ÇılgınlığıHer yıl ABD’de, Mart ayının ikinci yarısından itibaren başlayan ve esas olarak 64 takımın katıldığı üniversiteler arası erkek basketbol finallerine verilen ad olan Mart Çılgınlığı (March Madness), NBA kadar olmasa da ciddi bir takipçi kitlesi olan bir organizasyon. Kariyerini basketbol oynayarak devam ettirmeyi seçenlerin profesyonel spor hayatı öncesi çıktıkları en belli başlı podyum olan finalleri dünyanın herhangi bir yerinden tüm detaylarıyla takip etmek içinse ihtiyacınız olan tek şey, bir genişbant internet bağlantısı.

Canlı skor yayını uygulamalarının standart hale geldiği spor etkinliklerinde yeni bir sayfa açan yayıncı kuruluş CBS’in March Madness on Demand uygulaması ise ikinci senesinde daha büyük başarılara imza attı. Finallerin ücretsiz naklen yayının yapıldığı bu platform, 2009 rakamlarına göre 8.3 milyon tekil kullanıcı ile toplam bant genişliği tüketimini 11.7 milyon saatle %36 yükseltirken, Butler ve Duke arasındaki final maçı ise 575 bin online seyirciyle geçen yılın rakamlarına göre %70 artış gösterdi. Bu arada uygulamanın sahip olduğu “Patron Geliyor” alarm butonunun da tam 3.94 milyon tıklamaya ulaştığını belirtmeden geçmeyelim. Aynı uygulamanın ilk gün istatistiklerinde ise 2009 yılına göre %20’lik bir artış görüldü.

“March Madness on Demand sistemini bu kadar popüler yapan ne oldu?” sorusunun ilk cevabı pek tabi ücretsiz olması. Mola ve devre aralarında kullanılan web reklamlarıyla gelirini sağlayan uygulama; aynı anda oynanan tüm maçların naklen yayınları arasında anında ve sorunsuz geçiş yapabilmenize olanak sağlıyor. Sanal kanal geçişleri arasında reklamları atlama seçeneğiniz bulunmamakta. Özellikle Türkiye’deki NCAA takipçilerinin normal sezon içinde dijital yayın sistemleri içerisinde sadece D-Smart paketlerinin birinde yer alan ESPN America seçeneklerinin olması; finaller sırasında bu platformun cazibesini iyice arttırdı. CBS ve NCAA, finaller sırasında biz sayısal dünya tutkunlarına daha fazlasını sunmayı da ihmal etmedi. Gerçek zamanlı istatistiklerle desteklenen interaktif eşleşme kutuluarı, veritabanından anlık veri çekerek oluşturulan bastırılabilir PDF belgeleri, yorum ve sosyal medya entegrasyonuyla salonlarda bulunma şansı olmayan biz sporseverler; 15 gün boyunca standart bir ADSL bağlantısıyla hiç bir sorun yaşamadan turnuvayı takip etmenin zevkini yaşadık. Güzel haberi ise sona saklayalım, dün yapılan 14 senelik anlaşmayla, Mart Çılgınlığı tüm kıtalara ulaşmaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER