Teknoloji

Mark Zuckerberg’in açıklamalarının ardından Facebook hisseleri dünkü seansı yükselişle kapattı

Geçtiğimiz mayıs ayında yaklaşık 38 dolarlık bir hisse senedi fiyatıyla borsaya giren Facebook’un o zamanda beri iyi bir performans sergilemediğini, hisse senedi fiyatının yarıya kadar indiğini gördük. Bu durumda şirketin mobil kullanıcılardan çok fazla para kazanamadığına yönelik endişeler önemli bir rol oynamıştı. TechCrunch Disrupt konferansında sahne alan Mark Zuckerberg‘in açıklamaları, aslında CEO’nun halka arzdan sonra yaptığı ilk resmi açıklamalar niteliğini de taşıyor. Başarısızlıkları kabul eden Zuckerberg bununla birlikte geleceğe umutla baktığının mesajını verdi, Facebook’un mobil arenada kötü giden talihini değiştireceğini dile getirdi.

Zuckerberg’in Facebook’un mobil cihazlardaki geleceğini değiştirecek hamlelerini henüz görmedi ve neler olduğunu bilmiyoruz. Ancak CEO’nun iyimser açıklamaları yatırımcılar üzerinde olumlu bir etki yaratmışa benziyor. Şirketin hisseleri dünü yüzde 7.73’lük artışla, 20 doların üzerinde, 21 dolara çok yakın bir fiyattan kapattı. Böylelikle Facebook iki gün üst üste yükselişle kapatmış oldu. Facebook’un hisselerinde kaydedilen 1.50 dolarlık artış şirketin piyasa değerinin tek bir günde 4 milyar dolar artması anlamına da geliyor.

Zuckerberg’in yaptığı yanlışları itiraf etmesi ve özellikle mobil alanda gidişatı tersine çevirecekleri mesajını vermesi, nelerin yanlış gittiğini bildiği ve elinde bir reçetesi olduğu izlenimini uyandırdı, yatırımcılar da bu fikri satın aldı. Şimdi Zuckerberg’in elindeki reçeteyi nasıl uyguladığını ve buna bağlı olarak hisse senetlerinin gidişatını görme zamanı. Gelişmeleri yakından takip edip önemli ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili >> Google Finans

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER