Manşetler

Mark Zuckerberg ve Elon Musk’ın dövüşünü bekleyenlere kötü haber

mark zuckerberg elon musk

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg ve SpaceX, X (Twitter), Tesla’nın sahibi Elon Musk’ın kafes dövüşünde kapışacağına dair haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmiş ve iki milyarderin birbirlerini dövme ihtimali heyecan yaratmıştı. Ancak gelen son haberler, bu dövüşün gerçekleşmeyeceğini gösteriyor. Reuters’e gönderilen bir ses kaydında Zuckerberg’in Meta çalışanlarına dövüşün muhtemelen yapılmayacağını söylediği belirtiliyor.

Zuckerberg’in yorumlarını Meta’nın Twitter’a (yeni adıyla X) rakip olarak çıkardığı Threads ile ilgili bir toplantıda yaptığı söyleniyor. Temmuz ayının başlarında son derece hızlı bir başlangıç yapan Threads’in hızı şu sıralar oldukça kesilmiş gibi görünüyor.

Zuckerberg’in açıklaması dövüşün tamamen iptal olduğu anlamına gelmese de, ancak ihtimalin pek yüksek olmadığını gösteriyor. Twitter’dan sonra oğlunun adını da X olarak değiştiren Elon Musk henüz bu haberle ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak Zuckerberg’in son zamanlarda sıkı jiu jitsu antrenmanları yaptığını düşününce Musk’ın rahatlamış olduğu söylenebilir.

İki milyarderin kapışacağı kafes dövüşünün Las Vegas’ta gerçekleşen gösterişli bir etkinlik olması bekleniyordu. Dövüş konusunu önce Musk gündeme getirmiş ve Zuckerberg’in kabul etmesi durumunda kendisinin buna hazır olduğunu belirtmişti. Bu çağrıyı Zuckerberg’in olumlu karşılaması ise Musk’ın çağrısından daha büyük sürpriz olarak karşılanmıştı. Musk o dönemde “deniz ayısı” isimli özel bir hareketinin olduğunu ve rakiplerinin üstlerine oturarak onları hareketsiz hâle getirdiğini belirtmişti.

Mark Zuckerberg ve Elon Musk ünlü dövüşçülerle antrenman yapmıştı

Konunun gündeme gelmesinden sonra yapılan paylaşımlar Mark Zuckerberg’in kavgaya tamamen hazır olduğunu göstermişti. Meta CEO’sunun ders aldığı MMA efsanesi Alex Volkanovski de açıklamasıyla bunu doğrulamıştı. Olaya yarı şaka yarı ciddi yaklaşan Elon Musk da UFC şampiyonu Georges St-Pierre ve podcast yayıncısı Lex Friedman’ın beraber antrenman yapma tekliflerini kabul etmişti.

İLGİLİ HABERLER