Teknoloji

Mark Zuckerberg, Threads uygulaması için büyük hedefler belirledi

instagram threads web

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Twitter’a rakip olarak gördüğü Threads uygulamasına yüksek beklentilerle yaklaşıyor. Çarşamba günü yatırımcılarla yapılan ikinci çeyrek kazanç toplantısında Zuckerberg, Threads hakkında ve uygulamanın uzun vadeli başarısına dair beklentileri hakkında defalarca sorularla karşılaştı.

Threads uygulamasının, tarihte hiçbir tüketici yazılım ürününün ulaşamadığı hızla 100 milyon kullanıcı kaydına ulaştığı belirtildi. Ancak, 1 milyar kullanıcı kulübüne henüz katılmış değil. İlk kayıtların ardından kullanıcı etkileşiminin önemli ölçüde yavaşladığı tahmin edilirken, Zuckerberg hem kendi hesabında hem de geçtiğimiz hafta hala “on milyonlarca” insanın her gün uygulamayı kullandığını belirtti.

Threads’in ana hedefi, mevcut kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman geçirmesini sağlamak ve eksik özelliklerini tamamlamak olarak belirtildi. Meta, henüz Threads uygulamasını Instagram veya Facebook’ta öne çıkarmadı ve uygulamanın pazarlaması için harcama yapmadı. Yine de Zuckerberg, bu konuda oldukça iyimser konuştu ve “Uygulamanın büyümesine yardımcı olacak yeterli enerjiyi verebileceğimize eminim.” dedi.

İlginizi çekebilir

Threads, Meta’nın büyüme stratejisinin merkezinde

Meta’nın 2023 ikinci çeyrek kazançları, beklentilerin üzerinde bir performansla 32 milyar dolar oldu ve net gelir 7.78 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu başarılı finansal sonuçlarla birlikte şirket hisseleri de değer kazandı. Öte yandan, Reality Labs bölümü 3.7 milyar dolar net zarar açıkladı. Bu zararın, Quest 3 başlığının bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi gibi artan ürün geliştirme çabaları nedeniyle “anlamlı” bir şekilde artmasını bekleyen yönetim, yatırımcıları uyardı.

Tüm bu gelişmelere rağmen, Meta’nın Threads’u kısa vadede para kazanmaya çalışma baskısı hissetmediği belirtildi. Şirketin zaten geniş bir sosyal ağ portföyü bulunuyor; Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp. Hatta Facebook’un aylık kullanıcı sayısı 3 milyarı geçmiş durumda ve ABD ve Kanada’da büyümeye devam ediyor.

Twitter, Musk’ın devralmasından bu yana kaybettiği reklam gelirini geri kazanmaya çalışırken, Zuckerberg kazanç çağrısında Threads’in “yüz milyonlarca” kullanıcıya ulaşana kadar reklam yayınlamayacağını söyledi. “Bence gerçekten bu ölçekte beklemediğimiz harika bir fırsat olan bu fırsatı değerlendirmeye odaklandık” dedi. “Önümüzde uzun bir yol olacak.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER