Teknoloji

Mark Zuckerberg: Sosyal ağlara fazla baskı yapmak ters tepebilir

mark zuckerberg facebook

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Georgetown Üniversitesi’nde yaptığı ve Facebook’ta da canlı olarak yayınlanan konuşmasında ifade özgürlüğü konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal paylaşım sitesi, bir süredir siyasetçilerin yanıltıcı reklamlarına izin verilmesi nedeniyle eleştirilerle karşılaşıyordu. Buna karşılık “daha fazla ifade özgürlüğü” çağrısında bulunan Zuckerberg, sosyal ağlara fazla baskı yapmanın ters bir etki oluşturabileceği uyarısını yaptı.

The Washington Post’a da bir röportaj veren Facebook CEO’su, gerçeğin erozyona uğramasından endişe ettiğini belirtti. Zuckerberg, “İnsanların sadece teknoloji şirketlerinin doğruluğuna kesin olarak inandığı şeyleri söyleyebildikleri bir dünyada yaşamayı istediklerini düşünmüyorum” ifadesini kullandı.

Facebook’un politika ve uygulamalarının sorgulanması yeni bir durum değil. Ancak ABD’de 2020’de yapılacak başkanlık seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte şirketin üstündeki baskı da artmış durumda.

Mark Zuckerberg Facebook’un artık “çok daha iyi bir yer” olduğuna inanıyor

Özellikle Trump’ın eski ABD Başkan Yardımcısı ve şimdiki aday adaylarından biri olan Joe Biden ve onun Ukrayna’yla olan ilişkileri hakkında yürüttüğü Facebook kampanyası, son dönemde yoğun olarak tartışılıyor. Zuckerberg, bu konu çerçevesinde içerik kaldırmayla ilgili değerlendirmelerde de bulundu: “Bunlar çok karmaşık konular. Eğer ne yapılacağı çok net değilse, herkesin daha geniş ifade özgürlüğünden yana taraf olacağını düşünüyorum.”

Çok tartışılan “deep fake” konusuna da değinen Zuckerberg, bu konudaki ilk politikalarını duyurmaya hazırlandıklarını belirtti. Facebook’un önünde yapması gereken çok iş olsa da, Mark Zuckerberg, sosyal ağın artık eskiye kıyasla “çok daha iyi bir yer” olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER