Teknoloji

Mark Zuckerberg sosyal ağ, mesajlaşma ve arama işlerini herkes için ücretsiz yapmak istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mark Zuckerberg Facebook’un internet için 911 tarzı bir servis geliştirerek dünya çapındaki insanlara sosyal ağ, mesajlaşma ve arama işlevlerine ücretsiz erişim izni vermek istediğini dile getirdi.

mark-zuckerberg-facebook-191212

Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlediği konuşmasında Zuckerberg, ABD’deki 911’e benzer bir hattı internet için de geliştirmek istediklerini kaydetti.

Hollywood filmleri ve ABD kaynaklı programlar sayesinde 911 acil yardım hattı ABD’de yaşamayanlar tarafından biliniyor; bu hat Amerika’da yaşayanlara itfaiye, polis veya acil sağlık yardımı hizmeti veriyor.

Facebook kurucusu kafalarındaki fikrin temelinin genellikle yazı tabanlı bir internet erişimi sağlamak olduğunu, bu sayede bant genişliğinin düşük tutulacağını ve maliyetin de sıfıra yakın derecede olacağını belirtiyor.

Zuckerberg mobil telefon şebekelerinin Facebook ile anlaşıp, Facebook ve Internet.org programının hedeflerini genişletme noktasında neler yapabileceklerini birlikte görmeyi umuyor.

Facebook CEO’su temel gereksinimlerin tamamlanması hâlinde insanların hava durumu, Wikipedia veya diğer içeriklere daha kolay ulaşabileceğini, dünya çapındaki her mobil operatörün bu projeye dahil olmasıyla birlikte olanakların daha da genişletileceğini dile getirdi.

Facebook CEO’su, bir milyardan fazla insanı internete bağlama yolundaki hedefe 2020’den daha önce ulaşabileceklerini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER