Teknoloji

Mark Zuckerberg seçimlere müdahaleyi silahlanma yarışına benzetti

mark zuckerberg

Sosyal medyanın seçimler üzerindeki etkisi özellikle ABD’de yoğun biçimde tartışılıyor. 2016’da yapılan başkanlık seçimlerinin üzerinden iki yıl geçse de, yabancı devletlerin sosyal medya aracılığıyla seçimlere yaptığı etki hâlâ tartışılıyor. ABD Senatosu bu tartışmalar kapsamında popüler sosyal ağların üst düzey yöneticilerini dinliyor. Daha önce ABD Senatosu’nun karşısına çıkan Mark Zuckerberg, seçimlere sosyal medya üzerinden yabancı devletlerin etkisi konusundaki fikirlerini kaleme aldığı bir makaleyle paylaştı.

Söz konusu makale, The Washington Post gazetesinde yayınlandı. Facebook’un son birkaç aydır sahte hesaplarla mücadele için yaptıkları konusunda bilgi veren Facebook CEO’su, bilgi doğrulama ve etki ağlarını takip için attıkları adımlara da açıklık getirdi. Zuckerberg Almanya, Fransa, İtalya ve Meksika seçimlerine müdahaleyi engellemek adına yaptıkları konusunda da bilgi verdi.

Facebook CEO’su şirket olarak savunma mekanizmalarını güçlendirdiklerinin altını çizdi.

Mark Zuckerberg, kaleme aldığı makalede seçimlere sosyal medya aracılığıyla yabancı devletlerin müdahale etmesini silahlanma yarışına benzetti. Facebook CEO’su ABD’de kamu sektörünün ve özel sektörün Amerikan demokrasinin dış müdahalelerden korumak adına birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER