Teknoloji

Mark Zuckerberg: NFT’ler yakında Instagram’a geliyor

mark zuckerberg facebook

Yakında Instagram’da da NFT’ler ile karşılaşmak mümkün olacak. SXSW’da konuşan Meta CEO’su Mark Zuckerberg, dijital koleksiyon materyallerinin kısa süre içinde Instagram’da yerini alacağını belirtti.

NFT’leri kısa süre içinde Instagram’a getirmek için çalıştıklarını söyleyen Zuckerberg, bunun nasıl bir yöntemle gerçekleşeceği konusunda fazla bilgi vermedi. Meta CEO’su insanların mevcut NFT’lerini Instagram’da sergileyebileceğini ve Instagram üzerinden yeni NFT’ler edinebileceğini belirtti.

Zuckerberg şu ifadeleri kullandı: “Instagram’da NFT’leri nasıl sunacağımız konusunda şimdilik tüm detayları açıklayamam. Ancak önümüzdeki birkaç ayda elinizdeki NFT’leri Instagram’da sergileyebileceğinizi ve yenileri bulmanızın mümkün olacağını düşünüyorum.”

Zuckerberg ve diğer Meta yöneticileri daha önce NFT’lere olan ilgilerini açıklamıştı. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri de şirketin bu teknoloji üzerine aktif şekilde çalıştıklarını belirtmişti. Meta’nın kripto cüzdanı Novi’ye NFT eklemeyi planladığına dair haberler de geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

Mark Zuckerberg, NFT’lerin şirketin oluşturmayı planladığı metaverse’te önemli bir rol oynamasını öngörüyor: “Günün birinde metaverse’teki avatarınızın giydiği tişörtün size ait bir NFT’ye dönüşmesini ve bu NFT’yi farklı yerler arasında götürebilmenizi umuyorum. Ancak bunun pürüzsüz şekilde yapılabilmesi için teknik alanda bazı ilerlemeler kaydedilmesi gerekiyor.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER