Teknoloji

Mark Zuckerberg: Meta Quest 3, Apple Vision Pro’dan daha iyi

mark zuckerberg

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram’da bir Apple Vision Pro incelemesi yayınladı. Zuckerberg’in bu paylaşımı, iki şirket arasındaki rekabetin Vision Pro’nun piyasaya çıkışıyla daha da derinleştiğini hatırlattı.

Zuckerberg, Meta Quest 3 ile çekilen videoda Vision Pro’yu Quest 3 ile karşılaştırırken sözlerini esirgemedi. Meta CEO’su öncelikle Quest’in çoğu kişi için daha uygun bir ürün olduğunu belirtti ve Vision Pro’dan 7 kat daha ucuz olduğunun altını çizdi. Videoda Vision Pro’yu da test eden Zuckerberg, Quest 3’ün “daha iyi bir ürün olduğu” sonucuna ulaştığını dile getirdi. Meta CEO’su Quest’in “insanların karma gerçekliği kullandığı şeylerin büyük çoğunluğu için daha iyi” olduğunu da sözlerine ekledi.

Zuckerberg, Quest’in hafif ve taşınabilir olacak şekilde tasarladığını ve bu nedenle Apple Vision Pro’dan çok daha rahat olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Meta CEO’suna göre, Quest ile etrafta dolaşmak ve başka insanlarla sosyalleşmek çok daha kolay. Quest’in görüş alanının genişliğine ve ekran parlaklığına da dikkat çeken Zuckerberg, Quest 3’te görsellerin daha net olduğunu belirtti ve Vision Pro’da hareket bulanıklığı olduğunu iddia etti.

Mark Zuckerberg, Apple Vision Pro’nun göz takibi performansını övdü

Zuckerberg, Vision Pro’nun daha yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip olduğunu kabul etse de; Apple’ı, cihazın konforu ve ergonomisi konusunda yapması gereken “değişimler” nedeniyle eleştirdi. Quest’in kontrolörlerinin daha iyi çalıştığını söyleyen Meta CEO’su, Apple’ın göz takibi konusunda “gerçekten güzel” bir iş çıkardığını da kabul ediyor.

Zuckerberg, Quest’in daha büyük bir uygulama kütüphanesine sahip olduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi ve Quest’te Vision Pro’dan farklı olarak YouTube ve Xbox uygulamalarının mevcut olduğunu hatırlattı. Mark Zuckerberg incelemesini, her nesil bilgi işlem için açık ve kapalı modellerden bahsederek ve bu nesil için Meta’nın teknolojisinin açık model olarak Microsoft’un geçmişte yaptığı gibi “kazandığından” nasıl emin olmak istediğinden bahsederek bitirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER