Teknoloji

Mark Zuckerberg Instagram’ın 1 milyar dolara satın alınması kararını savundu

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg herhangi bir geliri olmayan Instagram’ın 1 milyar dolar karşılığında satın alınmasını, bununla ilgili şüphe taşıyan yatırımcılara karşı savundu, bu kamera uygulamasının hâla büyük bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu iddia etti.

Zuckerberg bu satın alma olayını hızlı bir şekilde halletmiş, öyle ki yönetim kurulu üyelerini bile işler artık tamamlanma aşamasına geldiğinde bilgilendirmişti. Sosyal ağ devinin kurucusu hızlı davranması gerektiğini, çünkü web 2.0 pazarının diğer büyük oyuncularının da bu kamera servisinin peşinde olduğunu dile getirdi. Örneğin Twitter’ın Facebook anlaşması yapılmadan birkaç ay önce bu fotoğraf paylaşım uygulamasını almak istediği dedikoduları ortada dolaşmıştı. Zuckerberg ise özel olarak ad vermedi, sadece rakiplerden söz etmekle yetindi.

Facebook bu uygulamayla ne yapacak, orası henüz tam olarak kesinleşmiş değil. Buna rağmen uygulamanın ücretsiz olarak ve Facebook’un akıllı telefon ve tablet uygulamalarından ayrı bir şekilde sunulmaya devam edileceği söylenmiş, Facebook dışında kalan paylaşım kanallarının destekleneceği dile getirilmişti.

Facebook, 18 Mayısta çalacak zille birlikte borsada 5 milyar dolar avına çıkacak. Bu, şirketin 96 milyar dolar civarında bir piyasa değeri kazanmasını sağlayabilir. Zuckerberg ve arkadaşları da önümüzdeki haftaları yatırımcıların ilgisini sosyal ağ devine çekmek için toplantılarla meşgul olacak.

İlgili – The Telegraphweeks.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER