Teknoloji

Mark Zuckerberg Instagram ile pazarlık yaparken yönetim kurulunu işe karıştırmamış

Facebook’un Instagram’ı satın almasının netleşmesi öncesindeki pazarlık süreci sadece bir haftasonu zaman almıştı ve görüşmeler Mark Zuckerberg’in evinde gerçekleştirilmişti. Zuckerberg ve Instagram’ın kurucusu ve CEO’su Kevin Systrom iki gün gibi kısa sürede fotoğraf paylaşım servisi için pazarlık yapıp anlaşmaya varmıştı.

Wall Street Journal’ın haberine göre Zuckerberg, Facebook yönetim kuruluna, Instagram’ı satın almak için 1 milyar dolar harcayacağını pazar sabahı, satın almanın tüm dünyaya duyurulmasından yaklaşık bir gün önce söylemiş. Yönetim kurulu karar için oylama yapmış olsa da, kaynaklar bunun sadece formaliteden ibaret olduğunu kaydetti.

Facebook’un operasyon müdürü Sheryl Sandberg’ün Zuckerberg’in Instagram’ı satın alma fikrinden görüşmelerin yürütüldüğü haftasonunun öncesindeki perşembe günü haberdar olduğu da kaydedildi. Ancak kendisi Systrom ile yürütülen görüşmelerde yer almamış. Facebook’un kurumsal gelişim direktörü Amin Zoufonoun ise pazarlıklarda rol almış. Yani, Zuckerberg’in kurumsal ekibinin bir bölümü pazarlıklar sırasında yardımcı olmak için yanında bulunuyormuş.

Görünüşe göre, Facebook’un kurucusu ve CEO’su, sosyal ağı kurduğu 2004 yılından bu yana başkalarına hisse veriyor olsa da gücü hem maddi hem de manevi anlamda elinde tutmayı sürdürüyor.

İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER