Teknoloji

Mark Zuckerberg Facebook telefon dedikodularını yalanladı, mobil işletim sistemleriyle entegrasyona odaklandıklarını kaydetti

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg şirketinin HTC ile ortak bir Android telefonunu gelecek yıl piyasaya süreceklerine dair dedikoduyu yalanladı. Şirketin 2012 ikinci çeyrek finans raporunun detaylarının paylaşıldığı telekonferans oturumunda konuşan Zuckerberg Facebook sözcüleri tarafından iki yıl önce dile getirilen düşünceleri tekrarladı.

Mark Zuckerberg diğer işletim sistemleri üzerinde inşa edilecek birçok şeyin olduğunu, bir telefon geliştirmenin kendileri için çok fazla mantıklı olmadığını belirtti. Facebook’un kurucusu ve tepe yöneticisi şirketinin böyle bir cihaz geliştirmek yerine mevcut mobil platformlarla entegrasyonunu derinleştirmeye odaklandığını belirtti. iOS 6 ile birlikte işletim sistemine entegre edilecek paylaşım araçları Zuckerberg’in söylediğine bir örnek sayılabilir. O’nun bu söyledikleri Facebook telefonu dedikodularının ateşinin bir süreliğine dinmesine neden olabilir, ancak Facebook’un kendi telefonunu geliştirme konusuna bakışını değiştirmeyeceğini de söyleyemeyiz.

Ancak Zuckerberg’in sözlerinden anladığımız gelecekte iOS, Android ve Windows Phone gibi mevcut mobil platformlardaki Facebook deneyimi çok daha iyi hâle gelecek. Bunun iOS tarafındaki işaretlerini şimdiden görmeye başladık bile. Android ve diğer platformlarla ilgili detayların da ilerleyen günlerde ortaya çıkacağını düşünüyoruz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER