Manşetler

Mark Zuckerberg Facebook’taki Müslüman kullanıcılara destek verdi

mark zuckerberg
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mark-zuckerberg-280915

Mark Zuckerberg Müslümanların Facebook’ta her zaman hoş karşılanacağını söyledi. Müslüman kullanıcıların da Facebook’tan haklarını savunma ve kendileri için barışçıl ve güvenli bir ortam yaratmayı bekleme hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Zuckerberg’in yorumları, ABD’de Cumhuriyetçi kanadın başkan adayları arasında yer alan Donald Trump’ın Müslümanlar’ın ABD’ye girişinin yasaklanması şeklinde görüş belirtmesinin arkasından geldi. Geniş çevrelerce kınanan bu ırkçı politik demeç ABD’deki Müslüman topluma ve İslam’a karşı var olan ön yargının güçlenmeye başlamasına neden olmuştu.

Mark Zuckerberg, “Bir Yahudi olarak, ailem bana tüm toplumlara karşı yapılan saldırıların önünde dikilmemiz gerektiğini öğretti.” diye yazdı. “Bugün saldırı size karşı olmasa da, bir kişinin özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırı herkesi incitecektir.” diye ekledi.

Her ne kadar Mark Zuckerberg tek bir Facebook paylaşımıyla ABD’nin ulusal siyasetini değiştirecek olmasa da, Facebook’un Müslümanlar’a açık şekilde destek vermesi çevrim içi ortamda yürütülen tartışmaların tonunun belirlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

Google’ın yöneticilerinden Eric Schmidt’te birkaç gün önce New York Times’a bir yazı yazmış, hem devlet hem de teknoloji liderlerinin interneti nefret ve incitici söylemlerden uzak tutması gerektiğini dile getirmişti. Liderlerin teknolojinin sunduğu yeni gücü bireylerin ufkunu genişletmesine ve toplumun ufkunun genişlemesi sürecine izin vermek için kullanmaları gerektiğini vurgulamıştı. Zuckerberg’in Facebook’u Müslüman kullanıcılar için güvenli bir yer olarak tutacağını taahhüt etmesi Schmidt’in işaret ettiği yöne uygun bir davranış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER