Teknoloji

Mark Zuckerberg: Facebook mültecileri internetle buluşturacak

mark zuckerberg

mark-zuckerberg-280915

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketinin mülteci kamplarına internet erişimi götürülmesine yardımcı olacağını belirtti. Birleşmiş Milletler Özel Sektör Forumu’nda konuşan Zuckerberg, Facebook’un internet erişimi olmayanlara internet erişimi götürmek için devletlerarası organizasyonlarla birlikte çalışabileceğini dile getirdi.

Zuckerberg’e göre, Facebook bu hamleyle birlikte hem insan haklarının etkinleştirilmesine olanak tanıyacak hem de bir barış gücüne dönüşecek. Mark Zuckerberg, daha fazla insanın internete bağlanmasının Facebook’un yararına olacağını dile getirmekten de çekinmedi. Bunun salt fedakarlık olmadığını söyleyen Mark Zuckerberg, daha fazla insanın internete bağlanmasının herkesin faydasına olduğunu belirtti.

Mark Zuckerberg, Facebook’un mültecilere internet erişimi sağlamaya nerede ve ne zaman başlayacağı konusunda bir detay vermese de, sosyal paylaşım sitesinin birkaç yıldır Internet.org ile imkanı az olan bölgelere internet bağlantısı götürme konusunda önemli çalışmalar yapıyor.

Facebook’un bu yöndeki çalışmaları Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda da gösterildi. Mark Zuckerberg, internet erişiminin gelişmekte olan ülkeler için çok önemli olduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER