Teknoloji

Mark Zuckerberg takipçilerine koşmalarını tavsiye ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mark zuckerberg

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, kendisini sosyal paylaşım sitesinde takip eden 47 milyon kişiye yeni bir hedef tavsiyesinde bulundu. Zuckerberg, kişisel Facebook sayfası üzerinde yaptığı paylaşımda kendisine 2016 yılında 365 mil (587 kilometre) koşma hedefi koyduğunu belirtti ve takipçilerine de aynı hedefi koyarak koşmalarını tavsiye etti.

Facebook CEO’su hedef koyduğu rakamın çok koşmayı gerektirdiğini, ancak ulaşılamaz bir seviye olmadığını belirtti. Hedefe ulaşmak için her gün 1 mil (1.6 kilometre) koşmak gerektiğini söyleyen Zuckerberg, ortalama bir hızda bu mesafenin 10 dakika içinde kat edilebileceğini dile getirdi. Bu sürenin koşmaya yeni başlayanlar için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

2015’te “Kitapların Yılı” isimli çevrim içi bir kitap kulübü kuran Facebook CEO’su, yeni kampanyasına “Koşu Yılı” adını verdi. Zuckerberg’in çağrısına kulak veren Facebook kullanıcıları, aynı ismi taşıyan Facebook grubunda kendi deneyimlerini paylaşabilecek. Mark Zuckerberg de bu grupta düzenli olarak durum güncellemeleri yayınlayacak. Söz konusu grubun üye sayısı, yazının yazıldığı dakika itibarıyla 79 bin 793’e ulaşmış durumda. Facebook CEO’sunun çağrısının insanları bilgisayarları başından kalkmaya veya telefonlarının ekranlarına bakmamaya ne kadar ikna edebileceği, bu grupta yapılan paylaşımlar aracılığıyla gözlemlenebilecek. Zuckerberg’in koşunun tamamlanmasının ardından yeniden Facebook’a dönülmesini istediğini tahmin etmek pek zor değil. Grubun kurulmasını da, Zuckerberg’in bu yöndeki isteğinin en somut göstergesi şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER