Teknoloji

Mark Zuckerberg Facebook için Rusya’yı ziyaret etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook araştırma merkezi inşasına ilişkin temaslarda bulunmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’yı ziyaret etti. Zuckerberg, temasları sırasında Başbakan Dimitri Medvedev, ile de bir araya geldi. Medvedev Zuckerberg’e Rusya’nın doğal kaynaklar dışında zenginliklerinin de bulunduğunu ve ülkede IT sektörünün hızla zemin kazandığını belirtti.

Zuckerberg’in Rusya temasları sırasında alışılmış spor kıyafetlerinin yerine takım elbiseyi tercih ettiği görüldü. Zuckerberg’in ziyaretinin bir diğer önemli amacı olarak Facebook’un Rusya’daki etkinliğini arttırma isteği gösterildi. Sosyal paylaşım sitesi Rusya’da yerel sitelerle de mücadele içine girmiş durumda. Zuckerberg, Rusya’daki temasları esnasında Rusları Facebook’ta çalışmaya teşvik etmeye yönelik bir sempozyuma da katıldı.

Zuckerberg’in Rusya ziyaretinin herkes tarafından memnuniyetle karşılandığını söylemek ise pek mümkün değil. Rusya’nın popüler muhalif bloggerlarından biri olan Oleg Kozirev, ”Zuckerberg, bir diktatör ile arkadaş olma!” ismiyle bir Facebook grubu açarak tepkisini dile getirdi. Kozirev, Zuckerberg’i Rus bloggerları hapse atmayan ve internete sansür uygulamayan devlet yetkilileri ile görüşmesi yönünde uyardı. Zuckerberg’in bu ziyaretinin Facebook’un Rusya’daki profiline nasıl bir katkıda bulunacağı merak ediliyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER