Manşetler

Mark Zuckerberg teknoloji sektörünün en popüler CEO’su

mark zuckerberg

mark zuckerberg

Araştırma şirketi Morning Consult tarafından gerçekleştirilen bir anket, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in ABD’deki büyük teknoloji şirketlerinin CEO’ları arasında en yüksek onay oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Zuckerberg ankette Satya Nadella, Elon Musk ve Larry Page gibi isimleri geride bıraktı. CEO’suna yönelik pozitif duygulara rağmen, Facebook Amerikan teknoloji şirketleri arasından en az güvenilenlerden biri olarak nitelendi. Sosyal paylaşım sitesi, ankete katılanlar tarafından bilgi ve veri güvenliği konusunda Amazon, Google ve Apple’ın bir hayli gerisinde değerlendirildi.

24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen anket, Amerikan halkının Apple ve FBI arasındaki iPhone şifreleme kavgası konusundaki düşüncelerini ölçme amacıyla gerçekleştirilse de, katılımcılara ülkenin büyük teknoloji şirketlerinin CEO’larına yönelik algıları da soruldu. Apple CEO’su Tim Cook, ankete katılanların yüzde 39’unun onayını alarak listede ikinci oldu. Birinci Zuckerberg ise yüzde 48’lik bir onay oranı yakaladı. Cook’u sırasıyla Amazon CEO’su Jeff Bezos, Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Alphabet CEO’su Larry Page takip etti.

teknoloji-ceo-populer-260216

Tim Cook son zamanlarda medya önündeki görünürlüğünü artırsa da, katılımcıların yüzde 44’ü kendisi için “Fikrim yok/Hiç duymadım” yanıtını vermeyi tercih etti. Twitter CEO’su Jack Dorsey ve Uber CEO’su Travis Kalanick ise söz konusu yanıtları verenlerin oranı yüzde 65’i buluyor. Kalanick’in onay oranının yüzde 16 olması, kendisinden hoşnut olmayanların oranının ise yüzde 19’u bulması, Uber CEO’sunun kamu nezdinde pek de popüler olmadığını somut biçimde gösteriyor.

Kalanick’e duyulan bu güvensizlik, şirketi Uber ile ilgili rakamlara da yansıyor. Uber’in kişisel verilerini güvende tuttuğuna inananların oranı yüzde 18’de kalıyor. Facebook’un kişisel verilerini güvende tuttuğuna inananların oranının yüzde 32’de kalması ise sosyal paylaşım sitesinin CEO’su Mark Zuckerberg’in popülaritesinden güven konusunda faydalanamadığını ortaya koyuyor.

veri-koruma-guvenilirlik-260216

Verilerin saklanması konusunda Amerikalıların en çok güvendiği kurum, ülkenin sosyal güvenlik idaresi olurken; teknoloji şirketleri arasında zirveye Amazon yerleşti. Yüzde 57’lik güven oranı ile birinci sırada bulunan Amazon’u yüzde 54’lük güven oranıyla Apple izliyor. Google ise yüzde 50 ile üçüncü sırada bulunuyor. Apple’ın Google’a 4 puan fark atmasında şirketin son zamanlarda kullanıcı gizliliği için verdiği mücadelenin etkili olmuş olması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER