Teknoloji

Mark Zuckerberg Ebola’yla mücadele için 25 milyon dolar bağışta bulundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mark-zuckerberg-facebook-191212

Ölümcül Ebola virüsünün yayılmasını önlemek için verilen uluslararası mücadeleden bugüne kadar pek başarılı sonuçlara ulaşmış değil. 4 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan virüs, son günlerde Avrupa ve ABD’de de görülmüş durumda. Sağlık sektörü çalışanları virüsün yayılmasını önlemek adına en önde mücadeleyi sürdürürken, araştırma ve tedavi geliştirmek için kaynakların yetersiz olması Ebola ile mücadenin önündeki en önemli engeller konumunda.

Araştırmalar için gerekli kaynağa bir katkı da sürpriz bir isimden geldi. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg kişisel Facebook sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada Ebola ile mücadele için eşi Priscilla Chan ile ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne 25 milyon dolar bağış yaptığını açıkladı.

Zuckerberg, Ebola’nın HIV veya çocuk felci gibi tüm dünyayı etkileyen uzun soluklu bir krize dönüşmemesi için virüsün yayılmasının en kısa sürede engellenmesi gerektiğini ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü’nün Ebola ile mücadele için gerekli kaynağı 1 milyar dolar olarak açıkladığı düşünülünce Zuckerberg’in bağışladığı miktar kulağa oldukça az gelse de, yapılan en büyük bireysel bağışlardan biri olma özelliğini taşıyor. Ebola ile mücadele için daha önce Bill ve Melinda Gates Vakfı 50 milyon dolar, Microsoft kurucularından Paul Allen ise 9 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

İLGİLİ HABERLER