Teknoloji

Son paylaşımı Mark Zuckerberg’e pahalıya mal oldu

mark zuckerberg

mark zuckerbergFacebook Haber Kaynağı üzerinde yaptığı değişiklikleri geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg de bu değişiklikleri neden gerçekleştirdiklerini anlatan bir yazı paylaşmıştı. Ancak bu yazı, Zuckerberg’e biraz pahalıya mal olmuş gibi görünüyor.

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook’u kuran Zuckerberg’in kişisel servetininde, Haber Kaynağı’ndaki değişimi duyurmasının ardından 3.3 milyar dolarlık bir kayıp yaşandı. Facebook gerçekleşecek değişiklikle Haber Kaynağı’nda yayıncılar ve şirketler tarafından paylaşılan içeriklerin yerine arkadaşlardan gelen içeriklerin öne çıkarılacağını duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından Facebook hisselerinde geçtiğimiz cuma günü yüzde 4.5 oranında bir düşüş yaşandı. Söz konusu düşüş nedeniyle, Zuckerberg’in elindeki toplam Facebook hisselerinin değerinde de 3.3 milyar dolarlık bir azalma kaydedildi. Bu da, Zuckerberg’in dünyanın en zenginleri listesinin beşinci sırasındaki yerini İspanyol Amancio Ortega’ya kaptırmasına neden oldu.

Mark Zuckerberg 74 milyar dolarlık bir servete sahip

Mark Zuckerberg, 3 milyar dolar kaybetmesine rağmen hâlâ büyük bir servetin üzerinde oturuyor. 33 yaşındaki Facebook CEO’su 74 milyar dolarlık mal varlığıyla dünyanın en zengin 5 kişisi arasındaki yerini koruyor. Listenin zirvesinde ise 110 milyar dolarlık servetiyle Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER