Teknoloji

Mark Zuckerberg kızının doğumundan sonra iki ay babalık iznine ayrılacak

mark-zuckerberg-facebook-191212

Teknoloji dünyasında babalık izni konusundaki yaklaşımlar değişiyor. Bu değişimin en son örneklerinden birini de Facebook CEO’su Mark Zuckerberg sergiliyor. Zuckerberg, kızının doğumundan sonra iki ay babalık iznine ayrılabileceğini açıkladı. Facebook CEO’su, eşi Priscilla Chen’in hamile olduğunu geçtiğimiz temmuz ayında duyurmuştu.

Bir kız babası olmaya hazırlanan Mark Zuckerberg’in bu kararı, teknoloji sektöründe doğum izni konusunda değişen anlayışın en canlı örnekleri arasında yer alıyor. Cinsiyet eşitliği ve çeşitlilik gibi konularda kendisini geliştirmeye çalışan pek çok teknoloji şirketi, izin politikalarını da bu çalışmalar kapsamında iyileştiriyor. Örneğin, Facebook ABD’dek çalışanlarına çocuk sahibi olduktan sonra dört aya kadar izin kullanma imkanı sunuyor.

Netflix, geçtiğimiz ağustos ayında oldukça sıra dışı bir karara imza atmış, çalışanlarına sınırsız ve ücretli annelik veya babalık izni kullanma fırsatı sağlamıştı. Bu kararın arkası çorap söküğü gibi gelmiş ve Amazon da çalışanlarına ücretli babalık iznine ayrılma şansı sunmaya başlamıştı.

Milyarder Mark Zuckerberg için sorumluluklarını kısa süreliğine bir kenara bırakmak pek zor bir şey değil. Ancak Facebook CEO’sunun bu kararıyla şirketindeki diğer çalışanlara da babalıklarının ilk döneminin keyfini çıkarmaları yönünde mesaj gönderdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER